Dosarul Microsoft. Camera Deputaţilor a votat: Valerian Vreme poate fi urmărit penal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul Valerian Vreme FOTO Mediafax
Deputatul Valerian Vreme FOTO Mediafax

Plenul Camerei Deputaţilor sa votat favorabil solicitarea privind începerea urmăririi penale a deputatului PMP, Valerian Vreme, implicat în dosarul Microsoft.

UPDATE Camera Deputaţilor a votat în favoarea începerii urmării penale pentru fostul ministru al Comunicaţiilor, Valerian Vreme, fiind înregistrate 153 de voturi "pentru" şi 117 "împotrivă".

UPDATE După discursul lui Vreme, s-a trecut imediat la vot, care este secret, cu bile. De obicei, liderii de grup anunţau dacă partidul pe care îl conduc în Camera Deputaţilor va vota în favoarea sau împotriva solicitării procurorilor. De data aceasta, deputaţii s-au abţinut de la comentarii şi au trecut direct la vot. 

UPDATE Valerian Vreme: Fiecare dintre dvs. aţi îndeplinit funcţii de responsabilitate. Nu vă pot spune noutăţi, dar trebuie să fac anumite precizări. Eu nu am fost ministru la un minister nou. Avea o structură funcţională. Eu îi creditez pe toţi foştii mei colegi cu încredere. Documentele pe care le-am semnat au avut asistenţă juridică şi toate avizele necesare. Pun o întrebare: ce s-ar fi întâmplat dacă aveam toate documetele legale şi eu refuzam să semnez? Oare nu era un abuz? Nu cred că am săvârşit o faptă ilegală pentru că nu am făcut de unul singur. Nu vă cer clemenţă în sensul juridic. Comisia de negociere a lucrat câteva săptămâni pe acest contract şi este compusă din oameni cu expertiză. Eu am semnat toate documentele după ce am văzut că nu lipseşte semnătura nimănui. 

Deputaţii jurişti au votat, săptămâna, în favoarea solicitării ministerului Justiţiei, privind începerea urmăririi penale în cazul deputatului PMP Valerian Vreme. Din cei 21 de deputaţi prezenţi la şedinţă, 17 au votat „pentru“ începerea urmăririi penale, un deputat a votat „împotrivă“, unul s-a abţinut, iar două buletine de vot au fost anulate.

La finalul şedinţei, care a durat circa 30 de minute, Vreme a refuzat să dea declaraţii, însă l-a insistenţa presei deputatul a afirmat vizibil iritat că nu se consideră vinovat. „Eu nu sunt acuzat, ci pur şi simplu solicitarea este pentru începerea urmăririi penale. Acuzaţia este de abuz în serviciu şi se referă doar la H.G. 460, care nu a fost semnată de mine, e semnată undeva în 2009. Eu am semnat doar actul subsecvent care are absolut toate avizele şi toate analizele de specialitate“, a declarat Vreme după audierea de la Comisia Juridică, unde a venit însoţit de avocaţii săi. „Cu puţină răbdare, se va face dreptate în acest caz“, a conchis Vreme.

Citeşte şi:

UPDATE Doarul Microsoft: Comisia juridică aprobă începerea urmăririi penale a lui Valerian Vreme

Comisia juridică a votat astăzi pentru începerea urmăririi penale a deputatului PMP Valerian Vreme în dosarul Microsoft. 17 deputaţi au votat ”pentru” începerea urmăririi penale, un vot a fost ”împotrivă”, două voturi au fost anulate, iar un deputat s-a abţinut.

Dosarul Microsoft: Cine sunt cei trei demnitari ocrotiţi de Parlament

Numele Ecaterina Andronescu este sinonim cu haosul din Educaţie, Şerban Mihăilescu este caracterizat cel mai bine chiar de propria poreclă (Micky Şpagă), iar Valerian Vreme a fost cel mai tăcut ministru al PDL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite