Parlamentul nu se dezice de penali. Cătălin Teodorescu (PDL) nu poate fi arestat. PNL: Noi am votat la vedere. PSD a votat pervers

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputaţii au votat, astăzi, pentru arestarea preventivă a lui Korody Attila-Gabor, cu 171 de voturi „pentru” şi  111 voturi „împotrivă”. Potrivit unor surse politice, Marko Attila ar fi fugit din ţară. În cazul deputatului Cătălin Teodorescu (PDL) nu s-a întrunit numărul de voturi şi, prin urmare, acestuia nu i se poate ridica imunitatea. DNA a cerut încuviinţarea arestării pentru cei doi parlamentari în dosarul Alinei Bica, fosta şefă a DIICOT.

UPDATE Eugen Nicolăescu:  „Iniţial am considerat că votul va fi în conformitate cu ce s-a angajat fiecare partid. Grupul nostru a votat la vedere. PSD a votat pervers. Mă bucur că s-a cerut să se arate filmul votului. Nu cred că e necunoscut faptul că în Camera Deputaţilor puterea are majoritate. Indiferent cum ar vota opozitia. Astăzi, puterea este cea care nu a dorit arestarea colegului nostru". 

UPDATE Marian Neacşu, liderul deputaţilor PSD, a cerut filmul votului pentru a se vedea exact cum a votat fiecare deputat în cazul lui Cătălin Teodorescu. Neacşu a susţinut că grupul PSD a stabilit să se voteze în favoarea arestării deputatului PDL.

UPDATE Parlamentarului PDL Cătălin Teodorescu a scăpat de arestare preventivă, întrucât nu a fost întrunit numărul de voturi în plenul Camerei Deputaţilor pentru a-i ridica imunitatea. Potrivit lui Valeriu Zgonea, în sală, la momentul votului, au fost 292 de deputaţi. Au fost exprimate 256 de voturi din care 247 au fost valabile. În urma numărătorii, 146 de voturi au fost „pentru", iar 101 „împotriva" arestării preventive. Asta înseamnă că unii deputaţi au ridicat mâna atunci când s-a făcut prezenţa, însă nu au mai votat. Secretarul Camerei, Marcel Ciolacu, a precizat că, potrivit articolului 76 din Constituţie şi potrivit Regulamentului, hotărârea de încuviinţare se adoptă cu votul majorităţii celor prezenţi, iar acest număr de voturi nu a fost întrunit. 

Deputatul Daniel Fenechiu ne-a explicat logica votului: „Procedura este următoarea. Preşedintele şedinţei a făcut prezenţa, dar mai mult de 40 de deputaţi au spus prezent, însă nu s-au dus să primească bilele pentru a vota. Aşa s-a ajuns să se înregistreze doar 146 de voturi, cu unul mai puţin decât era necesar pentru a fi ridicată imunitatea parlamentarului PDL”.

UPDATE Deputatul UDMR Marton Arpad, după vot: „Adineauri aţi votat pentru arestarea preventivă a unei persoane nevinovate pentru că la data respectivă nu se afla nici la Bucureşti. Era 15 martie şi s-a aflat la manifestări în judeţul Braşov. S-a dat acest vot , cică justiţia să facă dreptate. Această justiţie independentă a mai decis relaţionalizarea unei clădiri care a aparţinut bisericii reformate din Sfântul Gheorghe şi condamnarea a trei persoane care au respectat legea. Vorbim de MCV, de anumite legi. În 22 decembrie, lumea nu a ieşit în stradă pentru a readuce capitalismul, ci împotriva dictaturii poliţieneşti din România. Unii sunt sub oblăduirea Monicăi Macovei şi vor să readucă acest stat poliţienesc. Noi nu vom fi alături de dumneavoastră.”

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a aprobat, marţi, cererea Parchetului de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Cătălin Teodorescu, acuzat de DNA în dosarul şefei DIICOT Alina Bica, decizia fiind luată cu 14 voturi „pentru" şi unul „împotrivă". 

Cererea Parchetului de încuviinţare a arestării preventive a deputatului UDMR Marko Attila nu a întrunit numărul necesar de voturi.

Vicepreşedintele Comisiei Juridice Ciprian Nica a precizat că voturile au fost 13 „pentru", două „împotrivă" şi două abţineri. Pentru a fi aprobată această cerere erau necesare 14 voturi „pentru", adică jumătate plus unu din numărul membrilor comisiei.

Citeşte şi:

Dosarul Bica. Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a decis: Cătălin Teodorescu, poate fi arestat. Marko Attila, salvat

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite