Dosar penal pentru imaginile în care PSD acuză că USR a intrat în camera cu sacii cu voturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Captură Video
FOTO Captură Video

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 1 anunţă într-un comunicat că au fost înregistrate două dosare penale după alegerile locale din Sectorul 1.

Primul dosar penal a fost deschis, în urma unui apel la 112, după ce PNL şi USR-PLUS au acuzat că oamenii candidatului PSD, Daniel Tudorache, ar fi sustras procese verbale de la alegerile de duminică. Cercetările au ca obiect săvârşirea infracţiunii de falsificare a documentelor şi evidenţelor electorale.

Al doilea dosar penal a fost deschis în baza unei sesizări din oficiu ca urmare a apariţiei în spaţiu public a unor înregistrări video din sala în care sunt ţinuţi sacii cu voturi şi are ca obiect tentativă la infracţiunea de falsificare a documentelor şi evidenţelor electorale. 

În comunicat procurorii mai arată că în ambele cazuri cercetările se efectuează in rem. Coordonaţi de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorul 1, poliţiştii au audiat martori şi au solicitat probe. 

Reamintim că Biroul Electoral Sector 1 Bucureşti a transmis joi un comunicat de presă în care prezintă toate datele despre persoanele care apar în imaginile difuzate de Antena 3 şi RTV, despre care liderii PSD susţin că ar reprezenta dovada unei presupuse fraude a alegerilor din Capitală.

Potrivit informării Biroului Electoral, persoana care apare în primul set de imagini şi umblă la saci este un angajat al primăriei Sectorului 1 - personal tehnic auxiliar în secţia de vot. Totodată, mai apar preşedintele Biroului Electoral şi preşedintele secţiei de votare, precum şi reprezentanţi au USR-PLUS care au cerut să participe la procedură, aşa cum prevede legea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite