Dorin Florea: „Monica Macovei intenţionează să candideze la şefia PDL“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul Monica Macovei intenţionează să candideze la şefia PDL şi, probabil, va depune o moţiune în acest sens, a declarat, astăzi, prim-vicepreşedintele PDL Dorin Florea.

Potrivit lui Dorin Florea, în interiorul PDL se discută că Monica Macovei ar putea depune la rândul ei o moţiune, el subliniind că formaţiunea are nevoie de toţi cei trei potenţiali candidaţi şi de programele lor.

„Partidul la ora actuală are nevoie şi de Vasile Blaga, şi de Elena Udrea, şi de Monica Macovei, are nevoie de toată lumea laolaltă şi cred că are la ora actuală înţelepciunea de a corobora cele trei variante, cu mandat clar - se poate contura o variantă, vii cu trei lucruri posibile, trei moţiuni diferite şi aplicabile, poţi decide la un moment dat să te duci pe toate trei odată“, a spus Florea, arătând că „probabil“ Monica Macovei va depune o moţiune. „Aşa se discută deocamdată, nu am văzut-o, dar i-am auzit intenţia“, a adăugat Florea.

Florea a mai spus că toate moţiunile în vederea candidaturii la şefia partidului sunt binevenite, afirmând că „echipa trebuie să dea dovadă de maturitate şi înţelepciune“.

„Pentru mine sunt binevenite aceste prezentări. V-am spus şi calităţile doamnei Udrea, şi calităţile domnului Blaga. Sunt doi oameni care într-adevăr dovedesc că ţin la acest partid. Dorinţa mea foarte clară este că, neavând un lider cum era pe vremuri preşedintele Băsescu - cum s-a încetăţenit în România şi peste tot, vedeţi că se nasc partide de lideri, e unul carismatic, drăguţ, ştie să facă cu ochiul la timp şi devine într-adevăr locomotiva unui partid - în faza aceasta, neavând, să zicem, conturat (un astfel de lider - n.r.), echipa trebuie să dea dovadă de maturitate şi înţelepciune. Adică de colaborare. Să dialogheze, să colaboreze între ei“, a declarat Florea.

Prim-vicepreşedintele PDL crede că preşedintele Traian Băsescu şi-a prezentat punctul de vedere „sentimental, emoţional“, pentru că îi pasă de PDL.

„PDL nu trebuie să stea cu capul ascuns, pentru că a făcut exact ce a trebuit. Acesta se numeşte respect faţă de interesul naţional, unii l-au considerat altceva. Nu zic că n-au făcut greşeli. (...) Preşedintele a fost foarte clar şi a prezentat un punct de vedere sentimental, emoţional, pentru că a spus-o foarte clar că îi pasă de acest partid, îi pasă de electoratul de dreapta, pentru că e şi electoratul lui. Deci electoratul care l-a votat pe preşedinte, care i-a împiedicat pe USL-işti să-l destituie, este şi electoratul preşedintelui. Era normal!“, a spus Florea.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite