Donald Tusk l-a felicitat pe Dacian Cioloş pentru desemnarea în funcţia de premier al României

Donald Tusk l-a felicitat pe Dacian Cioloş pentru desemnarea în funcţia de premier al României

Donald Tusk FOTO AP

Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, l-a felicitat, vineri, pe Dacian Cioloş pentru nominalizarea în funcţia de premier al României, potrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul Consiliului European.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Din partea Consiliului European, aş dori să-mi exprim felicitările călduroase pentru nominalizarea ca prim-ministru al României. Sunt încrezător că prin conducerea, devotamentul şi profesionalismul dumneavoastră, marile aşteptări din partea poporului român faţă de noul guvern vor fi concretizate. Această nominalizare va oferi stabilitatea politică necesară pentru a face faţă provocărilor cu care vă veţi confrunta", a declarat Donald Dusk într-o scrisoare adresată lui Dacian Cioloş, postată vineri pe site-ul Consiliului European.

Tusk i-a mai dorit premierului Cioloş "succes în misiune", exprimându-şi "dorinţa de a colabora îndeaproape" cu acesta.

Dacian Cioloş, nominalizat de Klaus Iohannis pentru postul de premier, a fost comisar european pentru Agricultură în perioada 2010-2014, realizând prima reformă a Politicii Agricole Comune, iar după încheierea mandatului de comisar a fost numit consilier special al preşedintelui Comisiei Europene.

Dacian Cioloş, de profesie inginer agronom, a devenit comisar pentru Agricultură în 2010, încheindu-şi mandatul în noiembrie 2014. În luna iulie a acestui an, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, l-a numit pe Cioloş în funcţia de consilier special pentru securitate alimentară.

Între 2005 şi 2007, Cioloş a fost consilier al ministrului Agriculturii, reprezentând totodată România în comisia specială a Consiliului European pe tema Agriculturii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările