Domnule Iohannis, nu ne dezbinaţi! Vrem să vedem înregistrările de la Cotroceni!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consultarea cu societatea civila FOTO Presedintia Romaniei

Pentru întâlnirea de vineri cu Preşedintele am propus-o pe Elena Calistru, de la asociaţia Funky Citizens. Prima dată am vazut-o pe Elena la o consultare pe care au solicitat-o Ministerului de Finanţe, în urmă cu 2 ani. Ne-am mai văzut la alte întâlniri similare. Am fost impresionat de ceea ce face şi ce spune.

Apoi chiar am colaborat pentru a documenta câteva afaceri dubioase ale lui Oprescu SRL. De aceea am considerat că Elena Calistru trebuie să ajungă la întâlnirea cu Preşedintele.

Puţini sunt oengiştii pe care i-am întâlnit la întâlnirile cu autorităţile în încercările disperate de a schimba Sistemul corupt controlat de clasa politică. În România nu există Putere şi Opoziţie. Este un Grup de interese unde politicieni de toate culorile politice au un singur obiectiv: să se înfrupte din banii publici. Iar la alegeri se schimbă între ei, schimbând (probabil) procentele ce le revin.

Acest Grup de interese este alimentat cu sume mari de bani. Este ”normal” ca în această perioadă membrii Grupului să pompeze bani în deturnarea protestelor. Numărul celor care se vând pe o pungă de făină este mare. Ştim asta. Diversiunile vor continua, sunt convins. Pentru a deturna aceste diversiuni este important ca oamenii să iasă în continuare în număr mare în stradă.

Decizia Preşedintelui de a invita Strada la consultări a fost foarte disputată. În continuare există discuţii aprinse pe tema acestei întâlniri.

"Am decis ca (...), în continuarea consultărilor cu partidele politice, să consult, în premieră, UN NOU ACTOR: societatea civilă."  - Klaus Iohannis - Preşedintele României

Consider că Preşedintele a fost sincer. Pentru că, până joi, nici măcar el nu ştia că există acest ”nou actor”, societatea civilă. Ceea ce este grav.

Apreciez sinceritatea Preşedintelui, însă nu-i pot tolera greşelile.  Eu identific două persoane vinovate pentru faptul că Strada a fot ignorată până vineri: şeful cancelariei prezidenţiale şi consilierul pe relaţia cu societatea civilă. Nu dau nume, pentru că nu numele este important. Am precizat funcţiile celor care au pus Preşedintele într-o poziţie ridicolă, atunci când a aflat despre noul actor.

Sigur, pot fi invocate scuze, precum oprea, cum că şi ceilalţi miniştrii aveau coloane oficiale. Adevărat… şi ceilalţi Preşedinţi n-au dat 2 bani pe societatea civilă. Dar asta nu e o scuză acceptabilă !

Consider că întâlnirea de la Cotroceni reprezintă un act de normalitate. Însă lipsa de transparenţă mă deranjează. Şi, din păcate, produce tensiuni în Stradă.

Numărul deceselor în cazul victimelor din clubul #Colectiv a ajuns la 38 39 40 41 42 43 44 45 46. Furia oamenilor va creşte în perioada următoare, cu siguranţă. De aceea Preşedintele nu trebuie să alimenteze aceste tensiuni şi să demonstreze că este un partener sincer de dialog. Şi este obligatoriu ca Preşedintele să informeze cetăţenii despre modul în care sunt tratate victimele aflate în spitale. Pentru că, în situaţii mai puţin grave, mulţi politicieni nu au avut încredere în sistemul românesc de sănătate.

Încrederea oamenilor în reprezentanţii guvernului demisionar este în scădere dramatică. Toate conferinţele de presă ţinute de aceştia nu sunt unele care să ne liniştească, existând tot mai multe suspiciuni cu privire la modul în care statul face tot posibilul pentru victimele internate în spitale.

Solicit Preşedintelui să fie alături de rudele victimelor şi să le ofere răspunsurile pe care nu le primesc din partea reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii.

Solicit Preşedintelui să ofere Străzii înregistrarea integrală a întâlnirii cu cei 18 – 20 de cetăţeni. Consider că fiecare cetăţean are dreptul să analizeze modul în care cei prezenţi au reprezentat interesele Străzii la acea întâlnire şi să fie evitate diversele teorii alimentate de diversionişti.

Am solicitat acelaşi lucru şi ieri, dar, la fel cum cred că angajaţii de la Cotroceni n-au avut timp să citească şi să analizeze peste 5000 de e-mail-uri, la fel nu cred că cineva a avut timp să afle ce vor acele zeci de mii de oameni care ies liniştiţi în stradă şi care nu preiau lozincile grupurilor organizate.

Solicit domnului Klaus Iohannis să-i demită pe şeful cancelariei prezidenţiale si pe consilierul pe relaţia cu societatea civilă. Pentru că schimbarea trebuie să înceapă de la Cotroceni, acolo unde domnul Preşedinte ar trebui să admită că există disfuncţionalităţi, dar, mai ales, să poată demonstra că deţine controlul.

Marian Ivan - Cetăţean
membru fondator al OPTAR


Dacă locuieşti în Bucureşti şi vrei să militezi pentru drepturile bicicliştilor şi cele ale pietonilor izgoniţi de pe trotuare, te poţi înscrie în grupul Facebook.

Daca nu locuieşti în Bucureşti dar vrei să susţii demersurile bicicliştilor şi pietonilor bucureşteni, te poţi înscrie pe pagina Facebook.

Indiferent de localitatea în care trăieşti, dacă susţii munca noastră, te poţi înscrie ca membru simpatizant al OPTAR. Nu durează mai mult de un minut !

Despre realizările asociaţiei noastre sau ale partenerilor noştri poţi afla dacă te înscrii pe pagina Facebook a OPTAR

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite