Domnu' Dragnea, facem un pariu? Nu veţi fi premierul României. Nu în această lume

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circulă în spaţiul public variante de premier după alegerile parlamentare. PSD+ALDE se văd deja câştigătorii alegerilor, după modelul alegerilor locale. Purtători de cuvânt ai PSD, Gabriela Firea, Ion Iliescu, Victor Ponta şi alţii, ne „fezandează“, încercând să ne obişnuiască cu ideea că Liviu Dragnea merită şi chiar va fi viitorul premier,  în cazul în care alianţa pe care o conduce va câştiga majoritatea în Parlament.

Însuşi Liviu Dragnea face pronosticuri:

„Foarte mulţi spun că (preşedintele Iohannis)  nu va respecta nici cutumă, nici spiritul Constituţiei, nici votul popular şi va încerca să forţeze o majoritate prin tot felul de mijloace. (…) Îmi doresc ca preşedintele României, acum domnul Iohannis, să respecte votul popular pentru a fi linişte şi stabilitate în ţară, pentru a nu ajunge la alegeri anticipate'',

Să acceptăm această ipoteză: PSD+ALDE câştigă majoritatea în viitorul Parlament şi va merge la Cotroceni cu o propunere de premier, în persoana lui Liviu Dragnea.

Preşedintele Iohannis are toate motivele din lume să refuze desemnarea acestuia, pentru că este un condamnat penal definitiv, pentru că UE ne-ar închide uşa în nas la toate întâlnirile de nivel înalt, pentru că dnul Dragnea mai are pe rol un proces care i-ar putea influenţa dramatic destinul politic.

Dacă, totuşi, Iohannis îl desemnează pe Dragnea să formeze noul guvern, şi-a semnat „epitaful” politic.

Ei bine, în culisele PSD şi ALDE deja se fac tot felul de scenarii pentru a contracara acest refuz.

PSD nu are altă variantă la funcţia de premier

Victor Ponta e la cuţite cu Liviu Dragnea, pentru că a dezertat de două ori de la „datorie”, şi mai are şi proces penal pe rolul instanţelor. În spatele lui Liviu Dragnea nu se află niciun membru marcant al PSD cu „faţă” de premier.

Cine să fie? Neacşu, Fifor, Banicioiu, Chirica, Doina Pana, Georgian Pop, Ecaterina Andronescu, Tudose, Vlase, Şimon?

A auzit cineva de ei, de vreo contribuţie notabilă, în alte funcţii deţinute anterior?

Cum să propulsezi în funcţie de premier persoane care  abia au aterizat în politică, fără vreun background în administraţie sau, chiar, în politică? Sau, în cazul dnei Andronescu, care mai mult a dărâmat, decât a construit?

Asta e tragedia PSD la ora de faţă. Cum Dragnea este total inacceptabil pentru funcţia de premier, altcineva să ocupe această funcţie nu există. DNA a cam curăţat terenul din CexN. Doar să importe pe cineva...

Şi totuşi, ce scenarii se pregătesc în umbra cabinetelor dlor Dragnea şi Tăriceanu?

Din nişte minţi înfierbântate te poţi aştepta la orice.

Succesul lui Erdogan în Turcia le-a dat idei celor doi protagonişti: Dragnea şi Tăriceanu.

Dacă Erdogan le dă „cu flit” celor din NATO şi UE, de ce n-ar face şi ei la fel?

Uite de ce:

România nu este Turcia, este membru şi semnatar al tratatelor UE.

Dacă la lovitura de stat din 2012 a fost suficient ca Barroso să se încrunte la Ponta, pentru ca acesta să renunţe la planul de demitere a preşedintelui Băsescu, acum lucrurile vor fi tranşate şi mai categoric.

Îşi va permite România lui Dragnea şi Tăriceanu să reprimească în ţara pe cei 3 milioane de români care-şi câştigă pâinea în UE? Atât le trebuie.

Vor renunţa antreprenorii români la contractele cu UE, iar economia României să devină izolată în spaţiul UE? Ce facem, ne îndreptăm spre ruşi?

Românii nu vor accepta niciodată aşa ceva.

Vor renunţa românii la libera circulaţie şi la relaţiile cu instituţii de învăţământ, sănătate, cultura, din UE? Cine gândeşte aşa ceva este ori nebun, ori visător.

Va accepta UE că România să nu mai fie stat de drept, s-o ia razna pe câmpiile corupţiei şi dictaturii, cum se întâmplă acum în Turcia lui Erdogan? Nici copiii nu pot crede asta.

Aşa încât socotelile pe care şi le-ar face acum cuplul Dragnea-Tăriceanu sunt simple fabulaţii, emanate din creiere care au pierdut simţul măsurii. Aşa cum adeseori se întâmplă cu o parte a oamenilor politici. Derapează în decorul realităţii.

Nici Tăriceanu n-ar fi acceptat de către PSD ca premier, pentru că majoritatea parlamentară ar fi generată de PSD.

Ce calcule-fabulaţii, îşi fac cei doi, Dragnea şi Tăriceanu?

La limită, dacă Iohannis nu se lăsă intimidat şi speriat, este posibil să purceadă la o suspendare a preşedintelui, după modelul din 2012. Pentru această suspendare este suficient votul în parlament, cu motivaţia ca preşedintele refuză să respecte votul popular.

Pentru o lună, preşedintele Senatului, Tăriceanu, devine preşedinte interimar, îl numeşte pe Dragnea premier şi promulgă legi din celebrul, de acum, pachet început în „marţea neagră”, dar continuat pe parcurs şi ţinut la dospit în sertarele parlamentului.

E suficient şi atât, şi,  pentru a potoli populaţia şi UE,  nu se mai ajunge la demiterea preşedintelui prin referendum. Iohannis revine la Cotroceni, fără posibilitatea de a revoca premierul sau a reîntoarce legile venind din  „marţea neagră”.

Încet, încet, speră autorii scenariului, românii şi UE se vor obişnui cu ideea, se vor rentoarce la activităţile zilnice şi totul va reintra în normal.

Ideea cu alegeri anticipate, lansată de Liviu Dragnea este fumigenă, pentru a ascunde adevăratele planuri. Ce parlamentar ar vota de două ori căderea unui guvern, să se dizolve parlamentul şi să-şi piardă locul la care a râvnit atâţia ani?

Dacă nu acesta este scenariul la care se gândesc Dragnea şi Tăriceanu, de ce nu scot la încălzire şi pregătire un premier valabil, cu care să defileze în campanie?

La un singur lucru să se gândească Liviu Dragnea. Istoria face întotdeauna dreptate.

Iată situaţia actuală a autorilor loviturii de stat din 2012:

Victor Ponta. Nu mai reprezintă nimic în politică. A plecat din fruntea PSD şi a guvernului sperând ca populaţia îl va chema, cu lacrimi în ochi, înapoi. Dar, ghinion. Populaţia „nerecunoscătoare” l-a ignorat. A rămas doar postac pe facebook.

Dan Voiculescu. În puşcărie pentru 10 ani. De ce îi era frică n-a scăpat.

Liviu Dragnea. Condamnat definitiv, cu suspendare, pentru fraudarea referendumului.  Orice condamnare ulterioară o transformă în executare, şi mai are pe rol un proces.

Crin Antonescu. Dispărut şi el din viaţa politică. Se ocupă de viaţa casnică, de familie.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite