Dolineaschi renunţă la şefia PSD Botoşani, din solidaritate cu Dragnea; rămâne secretar general PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Dolineaschi, mâna dreaptă a lui Victor Ponta FOTO Adevărul
Andrei Dolineaschi, mâna dreaptă a lui Victor Ponta FOTO Adevărul

Andrei Dolineaschi renunţă la conducerea PSD Botoşani, „în semn de solidaritate“ cu fostul preşedinte executiv al partidului Liviu Dragnea, el precizând că va continua să-şi îndeplinească atribuţiile de secretar general al formaţiunii politice.

Potrivit unui comunicat transmis de PSD, preşedintele filialei Botoşani, deputatul Andrei Dolineaschi, a anunţat vineri, că şi-a depus demisia de la conducerea organizaţiei judeţene, "în semn de solidaritate cu fostul preşedinte executiv al PSD, Liviu Dragnea, care a renunţat la toate funcţiile politice în urma condamnării la un an cu suspendare în aşa-numitul «Dosar al referendumului»".

"Renunţ la conducerea PSD Botoşani pentru că această organizaţie a avut printre cele mai bune rezultate în toate campaniile electorale conduse de fostul preşedinte executiv al partidului, domnul Liviu Dragnea. Dacă a fost condamnat că a chemat oamenii la vot în timpul referendumului, cred că e normal să fiu solidar cu dânsul, pentru că şi organizaţia pe care am condus-o a avut o contribuţie importantă la acel rezultat", a menţionat Andrei Dolineaschi, conform comunicatului.

Liderul PSD a declarat că va continua să lucreze în cadrul PSD în calitate de secretar general al partidului.

"Demisia de la conducerea PSD Botoşani este un gest simbolic de solidaritate faţă de domnul Liviu Dragnea, alături de care am lucrat foarte multă vreme. Voi continua însă să îmi îndeplinesc atribuţiile care mi-au fost date în partid atunci când am fost desemnat secretar general. Voi rămâne în acestă funcţie atât timp cât va dori conducerea partidului", a precizat Dolineaschi.

Totodată, deputatul PSD a afirmat că va continua să susţină proiectele judeţului Botoşani în calitate de parlamentar şi că va fi deschis pentru colaborarea cu toţi primarii din judeţ ca până în prezent.

În comunicat sunt menţionate şi rezultatele obţinute de PSD Botoşani în perioada în care Andrei Dolineaschi a fost preşedintele organizaţiei judeţene: la referendumul din 2012 - prezenţă la vot de 54% -, la alegerile parlamentare din 2012 - toţi candidaţii USL din partea PSD au câştigat mandatele -, la alegerile europarlamentare din 2014 - PSD Botoşani a obţinut 41,6% din voturi, locul 12 pe ţară -, la alegerile prezidenţiale din 2014 - 55,6% din voturi în primul tur de scrutin, locul 6 pe ţară şi 62,7% în turul al II-lea, locul 5 pe ţară.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite