Doina Gradea face turism şi sport. Pe banii contribuabilor, desigur!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu toate că este preşedinte-director general al Televiziunii publice şi în pofida faptului că a fost numită în funcţie de PSD şi de Liviu Dragnea, doamna Doina Gradea este şi ea om. Are, aşadar, pasiuni şi preferinţe.

Nu îi place muzica lui Enescu, drept pentru care hotărăşte aşa, de capul ei, şi cu complicitatea unor personaje cum nu se poate mai dubioase, aciuate ba prin Consiliul de Administraţie, ba prin Comitetul Director al SRTV ca Festivalul „George Enescu“ să nu fie transmis de instituţia pe care o conduce fără nici cel mai mic dubiu spre dezastru. Dovadă audienţele în picaj, dar şi faptul de-a dreptul scandalos că nimeni nu îi mai cunoaşte pe aşa-zişii prezentatori-vedetă promovaţi de ea, cu excepţia, poate, a preşedinţilor de asociaţii de locatari. Care le cer să plătească întreţinerea la zi.

În schimb, doamnei Gradea îi plac turismul şi sportul. Pasiuni pe care şi le satisface nu pe banii ei, ci, conform principiului enunţat de Orwell că toţi suntem egali, însă unii sunt mai egali ca alţii, pe aceia ai Statului român. Adică ai contribuabilului care plăteşte impozite şi taxe.

Doamnei Doina Gradea i-a trecut prin creieraş să dea o fuguţă la Minsk. Acolo unde a început la finele săptămânii trecute a doua ediţie a Jocurilor Olimpice Europene. Aşa că a fost poftită în delegaţia oficială a României, în rândul nomenclaturiştilor acesteia, chiar în vecinătatea domnului ministru Bogdan Constantin Matei. Insul acela despre care toată lumea ştie că e atât de competent încât a luat nota 2 şi ceva la un examen în urma căruia voia să se titularizeze în învăţământ. Nu a fost capabil să fie profesor, însă dl. Bogdan Matei a fost găsit numai bun pentru demnitatea de ministru. Nu spunea în urmă cu vreo două săptămâni dl. Nicolae Bădălău că pe mulţi i-a făcut oameni, le-a dat posturi şi privilegii PSD şi că fără acest ajutor de la partid cu toţii nu ar fi fost nimic? Spunea şi se adevereşte zilnic că avea şi are dreptate.

Trebuie să admitem că doamna Doina Gradea are anumite afinităţi cu dl. ministru al Tineretului şi Sportului. Nu doar pregătirea profesională precară, ci şi absenţa celor şapte ani de acasă. Dovedită de dl. Matei cu ocazia unui incident avut cu doamna Corina Ungureanu, iar de doamna Gradea cu prilejul discuţiilor „profesionale“ şi „de creaţie“ avute cu un alt teleast cu valoare zero pe nume Dârvariu Eduard, proţăpit director fără concurs peste TVR 1.

Sigur, doamna Doina Gradea ar fi fost îndreptăţită să meargă la Minsk dat fiind faptul că Televiziunea pe care o are pe mână va avea de la respectivele Jocuri peste 100 de ore de transmisiune. Nu era firesc ca preşedintele-director general să cunoască în ce condiţii tehnice se vor realiza transmisiunile, care sunt facilităţile de care beneficiază reporterii? Era! Ca nu cumva, Doamne fereşte!, să se întâmple incidente asemănătoare celor care au fost dezvăluite mai demult pe post de Alina Alexoi. Numai că ce să vezi? Vineri dimineaţă într-o postare făcută pe contul său de Facebook, dl. Narcis Şelaru, vechi şi serios angajat al Departamentului Sport din TVR, a făcut dezvăluirea că toate comentariile se vor realiza din studiourile de la Bucureşti. Fiindcă pentru reporteri nu au fost bani, bani au fost numai pentru angelica doamnă Gradea. Prima sportivă şi turistă din TVR.

Toată povestea aceasta cum nu se poate mai revelatorie pentru talentul managerial dar şi pentru caracterul insei care îşi bate joc cu asentimentul PSD nu doar de Televiziunea Română, ci şi de milioane de români are totuşi şi ceva bun în ea. După protestul d-lui Şelaru, au urmat cele ale lui Adelin Petrişor şi Marinei Almăşan. Duminică, d-na Monica Ghiurco, reprezentantă a salariaţilor în CA al TVR i-a cerut doamnei Gradea demisia. În sfârşit, angajaţii instituţiei sau măcar unii dintre ei înţeleg că aşa nu se mai poate şi că tăcerea şi laşitatea nu le vor aduce nimic bun. Să sperăm că vor urma şi alte luări de poziţie şi vor urma şi măsuri concrete. Şi că inşi şi inse dubioşi precum Gradea, Sassu, Dârvariu, Blebea, Tompea, Neacşa, Smaranda Vornicu-Shalit, Cristian Zgabercea, Sorin Ilieşiu, Cristian Văileanu, Mădălina Rădulescu-Vochin, cu sau fără carnet roşu de partid, vor fi siliţi să plece dintr-un loc unde nu aveau ce căuta vreodată.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite