DOCUMENT PSD şi UNPR au semnat protocolul de colaborare în forma dorită de Dragnea. „Dacă PSD nu are specificat un număr locuri, cum să aibă UNPR“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea nu vrea ca PSD să-l mai care în spate pe Gabriel Oprea la alegerile parlamentare FOTO Adevărul
Liviu Dragnea nu vrea ca PSD să-l mai care în spate pe Gabriel Oprea la alegerile parlamentare FOTO Adevărul

După lungi negocieri, Liviu Dragnea şi Gabriel Oprea au semnat, joi, protocolul de colaborare dintre PSD şi UNPR la alegerile de anul acesta. Forma documentului este cea dorită de social-democraţi, înţelegerile între cele două partide urmând a fi încheiate, în funcţie de interese, la nivel local, iar UNPR-ul nu are promis un număr clar de locuri eligibile pe listele PSD pentru parlamentare.

UPDATE Liviu Dragnea a precizat că poartă discuţii privind un posibil protocol de colaborare şi cu ALDE, fiind vizate doar alegerile locale, pentru moment parlamentarele fiind scoase din ecuaţiile sale politice. Liderul PSD a punctat că negocierile cu ALDE sunt la niveul de „discuţii“, fără a putea spune dacă există un termen limită pentru decizia încheierii unui protocol cu formaţiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu

UPDATE Gabriel Oprea, la conferinţa comună de presă: „Întotdeauna, UNPR a avut o relaţie serioasă cu PSD. Am stabilit cu domnul Dragnea că şi în funcţie de performanţa la locale, vom avea liste comune pt alegerile parlamentatre“ .

Liviu Dragnea: „Nici pentru PSD nu e trecut un număr de locuri eligibile. Dacă vrem să facem o relaţie serioasă, nu are rost să vindem pielea ursului din pădure. După locale, vom face o alianţă.  Din moment ce nici PSD nu sunt trecute un număr de locuri eligibile, nici pentru UNPR nu sunt trecute“ .


Protocolul de colaborare între PSD şi UNPR va fi semnat în forma iniţială prezentată de PSD, care nu prevede un acord pentru alegerile parlamentare, au precizat surse de la vârful PSD pentru „Adevărul“.

Vom semna mâine, la ora 11.00. Fără acord pentru parlamentare. Este vorba despre protocolul care a apărut azi în presă. Neschimbat", au declarat surse de la vârful PSD, pentru „Adevărul“.

Protocolul de alianţă trebuia să fie semnat ieri, înainte de votul privind ridicarea imunităţii lui Gabriel Oprea, însa progresiştii nu s-au prezentat la ora şi locul stabilit şi l-au lasat pe Liviu Dragnea cu ochii în soare.

Potrivit unor surse din PSD, Gabriel Oprea a cerut ca protocolul să prevadă participarea pe liste comune la alegerile parlamentare, iar UNPR să aibă parte de 35 de locuri eligibile, ceea ce reprezintă 7,5 la sută din numărul total de locuri în Parlament.

Cei doi preşedinţi au reluat negocierile după votul de ridicare a imunităţii lui Oprea, la sediul PSD. Ca urmare a întâlnirii, cele doua partide au anunţat că protocolul se va semna astăzi, la ora 11.00. Forma propusă de PSD nu prevede încheierea unui acord pentru alegerile parlamentare, iar PSD nu îşi asumă angajamentul că va căra în spate UNPR la alegerile parlamentare. Varianta PSD, care se va semna mâine, face referire doar la alegerile locale, unde cele doua partide vor avea libertatea să facă alianţe punctuale la nivel local.

protocol psd unpr
protocol psd unpr
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite