DOCUMENT PSD începe lupta cu un nou duşman: Scopul statului paralel e de a controla discreţionar puterea politică sau puterea judecătorească

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea  şi Mihai Tudose. FOTO Inquam Photos
Liviu Dragnea  şi Mihai Tudose. FOTO Inquam Photos

PSD a adoptat o rezoluţie în care vorbeşte de „statul paralel şi ilegitim“, acesta fiind văzut responsabil de atacurile la adresa liderilor PSD şi de problemele cu Justiţia pe care le au aceştia. În document nu este explicat în mod clar cine ar face parte din statul paralel, ci se vorbeşte doar vag de anumite instituţii şi de faptul că preşedintele Klaus Iohannis e complice la acţiunile acestei entităţi.

„PSD constată existenţa mai multor vulnerabilităţi ale statului de drept, care sunt speculate de exponenţii „Statului Paralel şi Ilegitim”, cu scopul de a controla discreţionar puterea politică sau puterea judecătorească“, susţine rezoluţia PSD, adoptată  în unanimitate în şedinţa Comitetului Executiv Naţional de vineri. 

De asemenea, aceeaşi entitate, „foloseşte resursele financiare publice şi instrumentele specifice autorităţii de stat pentru a-i intimida, şantaja sau a-i înlătura pe decidenţii politici care susţin sau promovează modificările legislative menite să readucă puterile statului în matca lor constituţională, în acord cu principiile democratice şi cu drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului“, mai arată documentul conducerii PSD. 

Nu în ultimul rând, potrivit rezoluţiei PSD, „acţiunile din ultima perioadă ale «Statului Paralel şi

Ilegitim», disimulate sub aşa-numită „luptă anti-corupţie”, au drept scop evident hărţuirea şi, în ultimă instanţă, decapitarea puterii politice legitim alese, pentru ca aceasta să nu îşi poată îndeplini Programul de guvernare angajat în faţa electoratului“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite