Document. Cele 40 de angajamente USR-PLUS pentru guvernare. Soluţia Alianţei pentru tăierea pensiilor speciale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacian Cioloş ş Dan Barna FOTO Inquam Photos / George Calin
Dacian Cioloş ş Dan Barna FOTO Inquam Photos / George Calin

Alianţa USR-PLUS a publicat joi un document cu 40 de angajamente pentru o bună guvernare. Potrivit listei, obiectivele principale sunt: fără penali în funcţii publice, desfiinţarea pensiilor speciale, repararea Legilor Justiţiei şi alegeri locale în două tururi.

„România traversează o criză sanitară gravă accentuată de haos administrativ, de impostură politică şi de hoţia generalizată care ne-a mâncat resursele necesare modernizării ţării. 

Vechile partide au eşuat. După 31 de ani nu mai avem aşteptări de la ele. Progresul e prea lent cu ele la

cârmă. Au distrus încrederea românilor în stat şi în politică. Nu mai avem răbdare. Nu le mai suportăm minciunile şi incompetenţa. Şi nu mai merge cu petice şi improvizaţii. Avem nevoie de o schimbare radicală a modului în care se guvernează România. Avem nevoie de o Revoluţie a bunei guvernări”, transmite Alianţa USR-PLUS, care propune un plan de guvernare detaliat în 40 de angajamente, pe diferite domenii.

Primele cinci priorităţi ale alianţei sunt după cum urmează:

1. Fără penali în funcţii publice

2. Fără pensii speciale

3. Să nu mori cu dreptatea în mână

4. 300 de parlamentari, primari în 2 tururi şi reforma electorală

5. Transparenţa totală.

În cazul pensiilor speciale, USR-PLUS propune eliminarea a celei mai mari părţi dintre acestea şi recalcularea lor, în cazul categoriilor profesionale ca de exemplu cele de militari.

„În cazul în care unele nu se pot elimina, se va aplica impozitarea cu 90% a tuturor pensiilor speciale peste pragul de cinci pensii minime cumulate. Cel mai bun lucru de făcut ar fi desfiinţarea definitivă a tuturor pensiilor speciale pentru toate categoriile de pensionari speciali. Aceştia ar pierde numai pensia specială, nu şi pe cea contributivă. Toţi românii ar fi egali în faţa Statului şi ar primi pensia după aceleaşi reguli. Pentru militarii, pentru care nu s-au calculat şi perceput contribuţii, pensia ar fi calculată exact la fel precum o pensie contributivă, pe baza soldelor şi sporurilor pe care le-au primit de la Statul român.

Vom căuta căile constituţionale de implementare”, mai arată Alianţa în documentul publicat.

Documentul integral al Alianţei USR-PLUS privind planul de guvernare:

Angajamentele USR PLUS by Iulian Elf on Scribd

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite