Doamna Renate Weber şi în car, şi în căruţă

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu mă mai miră de multă vreme nimic din comportamentul public al doamnei Renate Weber. Ce ar mai putea fi surprinzător în conduita cuiva care de la statutul de preşedinte al filialei din România a Fundaţiei Soros şi de consilier pe probleme juridice al fostului preşedinte Traian Băsescu ajunge elogiator profesionist şi plin de râvnă al d-lui Călin Popescu-Tăriceanu?

Plus invitat de lux al dezgustătoarei  emisiuni România 9 de la TVR 1.

Cu toate acestea, zilele trecute doamna Weber a reuşit să îmi atragă atenţia. A făcut-o din postura de candidat  la un fotoliu de europarlamentar pe lista ALDE. Doamna Renate Weber a calificat drept un abuz punerea sub control judiciar  a d-nei Laura Codruţa Kövesi şi totodată a ţinut să-şi elogieze şeful de partid, adică pe nimeni altul decât pe dl. Călin Popescu-Tăriceanu, care, vezi Doamne!, s-ar fi opus modificării intempestive dar şi abuzive, prin ordonanţe de urgenţă, a legilor justiţiei, mai precis a celor referitoare la amnistie şi graţiere.

Foarte bine. Numai că toate acestea au fost ori urmau să fie făcute din ordinul şi din voinţa aliaţilor la guvernare ai ALDE, pesediştii. Am sincere motive să mă îndoiesc că la Bruxelles şi la Strasbourg doamna Weber se ocupă doar de shopping (aceasta era specializarea doamnei Dăncilă)  şi nu îşi află timpul necesar pentru a se informa amănunţit cu tot ceea ce se întâmplă în ţară. Drept pentru care nu cred defel că d-na Weber nu ar deţine informaţia în conformitate cu care decizia instituirii controlului judiciar asupra fostului procuror şef al DNA a fost luată de procuroarea Adina Florea. O cetăţeană  despre care orişicine ştie că  funcţionează ca un fel de ordonanţă sau, mă rog, de sculă, la Secţia specială de anchetare a procurorilor. Gata oricând să ducă la îndeplinire ordinele  PSD şi ale preşedintelui acestuia, dl. Liviu Dragnea. Atunci se naşte logic întrebarea : De ce nu a protestat atunci când a trebuit d-na Weber? De ce pozează în justiţiară şi în om cinstit de abia acum şi nu atunci când controlul judiciar impus doamnei Kövesi era de actualitate? Sau : Cum poate un jurist, despre care în nici un caz nu s-ar putea spune că nu ar şti carte, să bage atât de târziu de seamă că d-na Florea a comis un abuz şi aceasta de abia după slujitorii cinstiţi ai justiţiei l-au reparat? Nu ştia d-na Weber care este, din câte ştiu, posesoarea unei diplome de la o facultate de Drept serioasă, că d-na Florea i-a impus d-nei Kövesi obligaţia de a nu vorbi cu presa deşi legea nu prevede aşa ceva? Nu e cam ipocrită, doamna Weber? Sau, totuşi, e prost şcolită?  

Dacă dl. Călin Popescu-Tăriceanu este, aşa cum susţine tot doamna Renate Weber, un erou care s-a opus balaurului cu nu ştiu câte capete care este PSD şi a spus că nu avem nevoie de amnistiere şi graţiere, înfruntând-şi astfel partenerii de coaliţie, adică pe Dragnea, Iordache, Nicolicea, Şerban Nicolae, peremistul Codrin cel cu gura mare, atunci de ce mai rămâne ALDE la guvernare alături de falşii social-democraţi din România ? Doar din motive de acces liber la funcţii, privilegii şi ciolan ? Sau nu cumva pe cele două partide le uneşte însăşi falsitatea care, atât în cazul celor din ALDE cât şi în cazul celor din PSD este pe punctul să le determine excluderea din familia politică europeană din care încă mai fac parte? Ori nu cumva doamna Renate Weber vorbeşte doar ca să se facă agreată nu numai de partizanii, mulţi-puţini ai ALDE, ci şi de cei care nu se împacă cu abuzurile alianţei aflată azi la guvernare?

 În fine, nu cumva aceeaşi doamnă Weber vrea să se afle pe toată durata acestei campanii electorale la capătul căreia ţine cu tot dinadinsul să aibă asigurate biletele de avion pe rutele Bucureşti-Bruxelles şi Bucureşti-Strasbourg,  şi în car, şi în căruţă?

Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro şi pe blogurile adevarul.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite