Doamna Ecaterina Andronescu le dă asigurări profesorilor că le va merge bine în Viaţa de Apoi

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luni, tot felul de reprezentanţi mai mult sau mai puţin abilitaţi ai „dăscălimii“, cum văd că e „trendy“ a se spune prin mediile politico-jurnalistice bucureştene (apropo, care e calitatea în branşă a domnului Alexandru Cumpănaşu, fiindcă mie îmi este absolut necunoscută?), s-au dus să discute cu guvernanţii despre aceleaşi vechi dureri.

Şi anume. Despre o Lege a educaţiei proastă, de nenumărate ori modificată, ciopârţită, în numele a tot felul de interese de partid şi personale, despre subfinanţarea învăţământului, despre slaba salarizare, despre veşnica amânare a punerii în practică a promisiunilor electorale de mai bine, despre încălcarea crasă a legilor şi a prevederilor legislative.

Din toată această întâlnire nu a ieşit decât o abureală. Nu a fost vorba decât despre o simplă zi pierdută. Premierul Tudose s-a făcut că are intenţii bune, dar bugetul nu îl lasă să le pună în practică, ministrul Finanţelor, enigmaticul domn Ionuţ Mişa, s-a derobat deoarece, din câte se pare, fiind mai nou în politică, încă mai are de învăţat atunci când se pune problema să-şi mintă interlocutorii drept în faţă, ministrul Educaţiei, dl. Liviu Pop, nici nu s-a deranjat să vină, fiind ocupat, pesemne, cu lecţiile particulare de Română pe care s-a hotărât să le ia ca să nu mai râdă zilnic presa şi profesorimea de prea-intelectuala lui persoană şi inadmisibilele lui greşeli de exprimare, iar doamna Lia Olguţa Vasilescu, autoarea Legii salarizării, a cărei punere în aplicare se tot amână, se pare că a fost chemată de urgenţă pentru o seamă de ultra-calificate traduceri din engleză şi franceză, traduceri de a căror acurateţe depinde punerea în aplicare a programului de guvernare. Aşa i-a spus doamnei Olguţa Daddy Dragnea care, însă, fiind extrem de preocupat cu problemele create de afacerea Tel Drum şi alte multe chestiuni penale cu zornăit de cătuşe a uitat să precizeze despre care program mai este vorba.

Practic, „dăscălimea“ (ce exprimare sămănătoristă!) nu a obţinut nimic. Doar că vom mai vedea noi mai încolo, prin octombrie, prin noiembrieşi asta dacă vor mai rămâne niscaiva firfirici din banii împrumutaţi cu toptanul, iresponsabil, de guvernul României.

În realitate, doamna prof. univ.dr. Ecaterina Andronescu, veche militantă pesedistă, cu un CV încărcat de funcţii, le-a spus profesorilor adevărul încă de dimineaţă. Bani mai mulţi vor primi doar când vor fi la pensie, dacă o mai apucă, iar ca să o apuce PSD a luat deja măsuri ferme. A sporit cuantumul asigurărilor sociale de sănătate plătite şi ele tot de profesori în calitate de contribuabili. Aşa că din mărirea salarială făgăduită pentru ianuarie se va alege praful.

Sigur, doamnei Ecaterina Andronescu puţin îi pasă căci dumneaei încasează vreo trei salarii. Toate babane. Unul de la Politehnică, acolo unde este profesor, un al doilea, mascat sub numele de indemnizaţie, de la Parlament, şi e bine de reamintit că respectiva indemnizaţie a fost dublată la începutul verii că pentru aleşi bugetul are resurse, aceştia trebuind să mănânce o tocană mai particoleră“ cum ne-a asigurat chiar prea-cinstitul domn Călin Anton Constantin Popescu-Tăriceanu, un al treilea, tot indemnizaţie, de la o fantomatică Academie a Oamenilor de Ştiinţă, cu membri aleşi nici Dumnezeu nu ştie bine pe ce criterii. Cum nu ştiu nici Ion Iliescu şi nici măcar Ion Cristoiu care, bravos naţiune, halal să-ţi fie!, se vântură şi ei pe acolo, încasând pentru asta vreo 2700 de lei pe lună.

Mai pe româneşte spus, bugetara la cub Ecaterina Andronescu le-a dat asigurări profesorilor că le va merge ceva mai bine la Sfântu Aşteaptă. Adică în Viaţa de Apoi. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite