Lider PPDD, trimis în judecată de procurorii DNA. Acuzaţia: luare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Seciu Luchian este trimis în judecată de DNA pentru luare de mită Foto RTV
Seciu Luchian este trimis în judecată de DNA pentru luare de mită Foto RTV

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) l-au trimis în judecată pe Seciu Octavian Luchian, candidatul PPDD pentru un loc în Parlamentul României. Luchian este acuzat de luare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

„În perioada 22 -25 octombrie 2012, inculpatul Seciu Octavian Luchian, în calitate de preşedinte interimar al organizaţiei judeţene Bistriţa Năsăud a unui partid politic, a pretins de la un denunţător suma totală de 75.000 euro, promiţând că îşi va folosi influenţa sau autoritatea pe lângă conducerea partidului, astfel încât să se avizeze candidatura denunţătorului pentru postul de deputat în Colegiul nr. 1 Bistriţa la alegerile parlamentare din luna decembrie 2012. De asemenea, inculpatul a promis că îşi va exercita influenţa şi pentru ca organele de conducere ale partidului respectiv să revoce decizia prin care denunţătorul fusese invalidat ca şi consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Bistriţa şi să revoce excluderea acestuia din partid.

La data de 31 octombrie 2012, inculpatul Seciu Octavian Luchian a primit de la denunţător o tranşă de 6.000 euro din suma pretinsă, procurorii procedând la constatarea infracţiunii flagrante.
La data de 31 octombrie 2012, procurorii au dispus reţinerea inculpatului Seciu Octavian Luchian pe un termen de 24 de ore (comunicatul nr. 785/VIII/3 din data de 31 octombrie 2012).
La data de 1 noiembrie 2012, Judecătoria Cluj Napoca a dispus faţă de inculpatul Seciu Octavian Luchian luarea măsurii preventive a obligării de a nu părăsi ţara un termen de 30 de zile, măsură ce a fost prelungită de procurori.

În vederea confiscării, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unor sume şi a unui imobil aparţinând inculpatului Seciu Octavian Luchian“.

Seciu a ieşit pe locul al treilea în Colegiul numărul 4 din Bistriţa-Năsăud, fiind votat de 3.174 de persoane.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite