Dl. Cozmin Guşă, participant la operaţiunea de reconstrucţie a PSD?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nici cea mai mică, mai firavă legătură între decizia CNA de a nu prelungi licenţa postului de televiziune „Realitatea tv” şi revenirea la matcă, adică în PSD, a unuia dintre acţionarii postului. Nimeni altul decât dl. Cozmin Guşă, cel căruia îi plăcea să fie prezentat drept „consultant politic”.

Calitate prin care îşi justifica tot mai brutalele ingerinţe în politica editorială a Televiziunii cu pricina. Poate chiar şi impoliteţea crasă pe care nu o puteau compensa alura şi zâmbetul de negustor, de băcan.

CNA, altminteri, un organism puternic virusat politic,aproape în totalitate aservit PSD, s-a aflat în situaţia de a lua notă de faptul că Realitatea tv nu a putut depune la dosarul prin care solicita prelungirea licenţei postului certificatul care să ateste că nu este grevat de datorii. Dl. Guşă, deja de multă vreme repesedizat, în loc să recunoască onest situaţia, şi-a auto-alocat aproape o oră de emisie spre a debita năstruşnicia desprinsă din specificul discursului politic al până mai deunăzi fraţilor de cruce PSD-ALDE referitoare la omniprezenta  şi rolul nefast al Statului paralel chiar şi în această chestiune simplă. Ce ţine de respectarea legii.  

Însă nu soarta Realităţii tv face obiectul însemnărilor mele de astăzi. Voi încerca să desluşesc ce caută dl. Guşă în PSD. Partid căruia i-a fost la un moment dat secretar general. Aceasta până în clipa în care dl. Adrian Năstase, cel care îl adusese acolo, nu a mai putut ţine piept baronilor din teritoriu nemulţumiţi de aerele de superioritate ale d-lui Guşă, şi s-a văzut nevoit să renunţe la serviciile acestuia. 

Cunoscând bine secretele şi vulnerabilităţile social-democraţilor români, dl. Guşă a obţinut oarece profit din asta. I-a trădat, le-a livrat pe tavă adversarilor acestora din Alianţa Dreptate şi Adevăr, i-a furnizat muniţie de război d-lui Traian Băsescu şi, printre altele, şi pentru asta preşedintele PD a dobândit primul lui mandat la Cotroceni. E drept că, până la urmă, şi dl. Băsescu s-a văzut în situaţia de a-l pune pe liber pe dl. Guşă, la fel cum a făcut şi cu amica acestuia, d-na Lavinia Şandru, trimisă de noul preşedinte al României pe centura politicii. Şi aceasta deoarece atât dl. Guşă cât şi doamna Şandru îşi legitimau fiece faptă, bună, proastă, recurgând la numele devenit un fel de şperaclu al d-lui Băsescu, dar şi pentru că amândoi începuseră să îşi aroge prea multe merite în succesul în alegeri al celui care ne ura ipocrit Să trăiţi bine! Că, de fapt, am trăit prost în vremea celor două mandate ale d-lui Băsescu nu are însă nici o legătură cu dl. Guşă.

A doua trădare în raport cu PSD a d-lui Cozmin Guşă s-a produs în clipa în care domnia-sa şi-a înmulţit apariţiile pe ecranele propriei televiziuni. Cum el fusese cel care îl racolase pe Dragnea şi îl determinase pe fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman să treacă de la PD la PSD, cum îi cunoştea multe dintre secrete, dar şi dintre vulnerabilităţi, dl. Guşă le-a livrat din abundenţă. Le-a întors pe toate feţele. Pretinzând că deplânge crunta soartă a PSD. Aceasta atunci nu îl elogia pe fostul ultim şef al Securităţii comuniste, generalul Iulian Vlad pe care el, Cozmin Guşă, dar şi Octavian Hoandră, istericoidul Rareş Bogdan în cârdăşie cu cei de la Evenimentul zilei îl ridicau la rangul de erou naţional. Chiar aşa, mai nutreşte actualul prim-vicepreşedinte al PNL, dl. Bogdan, această opinie şi dacă da, ce părere au despre asta dl. Ludovic Orban&co?

Dl. Guşă ne-a dat asigurări că revine în PSD în calitate de simplu membru. Că nu ţinteşte la nici o funcţie, că nu doreşte onoruri. Greu de crezut povestea mai ales de cei ce ştiu cât de orgolios, de plin de sine, de dornic ca toată lumea să îl asculte şi să nu îl contrazică este dl. Guşă. Persoane mai bine informate pun revenirea în rândurile social-democraţilor a patronului Realităţii tv pe seama dorinţei d-nei Dăncilă de a-i readuce în partid pe toţi cei ce l-au părăsit cândva. Se vorbeşte pe la colţuri că dl. Guşă ar urma să fie cooptat în operaţiunea de reconstrucţie a PSD după alegerile prezidenţiale.

Două întrebări se impun însă de la sine. Prima ţine de redusa probabilitate ca d-na Dăncilă să mai fie preşedinta PSD şi în anul 2020. Cea de-a doua se referă la calităţile morale ale d-lui Guşă de natură să îl recomande drept participant la reconstrucţie. Reconstrucţie a ce? A ceva de nereconstruit şi dovedit nereformabil?

Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro  şi pe blogurile adevărul.ro   

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite