Dl. Augustin Lazăr, vinovat doar fiindcă nu a acceptat să fie sosia d-lui Tudorel Toader

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Miercuri, 24 octombrie, ministrul Justiţiei, dl prof. univ.  dr. Tudorel Toader, despre care am aflat cu această ocazie că încă bântuie prin biroul de rector al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi, în pofida faptului că este suspendat din funcţie şi i-a făcut prestigiul praf, a oferit României un spectacol jalnic.

A vorbit preţ de o oră, a demonstrat încă o dată cât e de greu de explicat cum de a promovat, pe vremea când era student, examenul de Retorică, şi-a mai bătut  joc cu repetiţie de români, de timpul nostru, de profesia aleasă şi de ideea însăşi de justiţie spre a da citire unui rezumat al „ievaluării“ activităţii procurorului general al României, dl. Augustin Lazăr. Care ar fi scăpat de propunerea declanşării procedurilor de revocare din funcţie numai dacă ar fi fost lipsit de darul vorbirii, dacă ar fi fost mut aşa cum li se cere mafioţilor să fie, ori dacă s-ar fi complăcut în postura de om vândut coaliţiei PSD-ALDE. Adică o sosie a „ievaluatorului“ său, dl. Tudorel Toader.

 Dl. Toader şi-a dres în câteva rânduri glasul (parcă era desprins din lumea personajelor lui Caragiale, atâta doar că, spre deosebire de acestea, marele prof. univ. ieşean se teme nevrotic de întreruperi), a citit tacticos şi cu nenumărate digresiuni personale, multe de factură clar resentimentară şi care nu au nimic în comun cu condiţia de jurist de clasă, pretinsul rezumat al actului care îl decade moral definitiv din demnitatea de profesor.

Dl. Tudorel Toader a dezvoltat vreo 20 de puncte (tot atâtea câte a avut şi actul-mascaradă care a condus la concedierea procurorului şef al DNA, d-na Laura Codruţa Kövesi) când era clar încă din primele două minute că dl. Augustin Lazăr este condamnat şi că nu mai are nici o şansă. Că e vinovat fie şi numai pentru că există, că trebuie înlăturat fiindcă în felul acesta dl. Toader speră să îşi salveze postul de ministru şi să amâne întâlnirea cu studenţii domniei-sale care nu ar trebui să fie deloc mândri că au nenorocirea de a avea un astfel de profesor.

După ce şi-a terminat adormitoarea pledoarie, dl. Tudorel Toader şi-a adunat grăbit dosarele şi a vrut să o şteargă hoţeşte. După modelul infractorilor al căror apărător din considerente politice şi meschine interese personale este. Nefiind lăsat de ziarişti să îi lase pe români cu ochii-n soare, dl. Tudorel Toader a amânat răspunsul la întrebări pentru cândva când se va întoarce din concediu. Probabil trebuie să acţioneze precum mamiţa din Domnul Goe, aşa că îşi duce în vacanţă fiul care tocmai a rămas repetent, neputând să ocupe un post de notar creat cu dedicaţie.

Tot acest film grotesc a fost proiectat şi jucat de dl. Tudorel Toader exact în ziua în care preşedintele României a avut consultări la Cotroceni cu reprezentanţii partidelor parlamentare exact pe temele justiţie. Consultările vin, evident, prea târziu, când preşedintele Klaus Iohannis a înregistrat pe acest câmp nenumărate înfrângeri.

Dacă şi de data aceasta fostul primar al Sibiului cedează şi semnează decretul de demitere al d-lui Lazăr spunând că nu îl lasă să facă mai mult nici CCR, nici Constituţia, în mod clar România nu mai are preşedinte. Doar un notar şef, licenţiat în fizică.

Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro şi pe blogurile adevărul.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite