Dispute la dezbaterea electorală. Hunor a comparat viziunea lui Barna cu cea a lui Putin. Paleologu a întrebat de investigaţia Rise Project

Dispute la dezbaterea electorală. Hunor a comparat viziunea lui Barna cu cea a lui Putin. Paleologu a întrebat de investigaţia Rise Project

FOTO Captură video

La finalul dezbaterii electorale dintre Dan Barna, Theodor Paleologu şi Kelemen Hunor, cei trei au avut ocazia să-şi adreseze câte o întrebare. Paleologu l-a întrebat pe Barna despre investigaţia Rise Project, Barna l-a întrebat pe Paleologu pe cine votează în turul doi la prezidenţiale, iar Hunor l-a întrebat pe Barna de ce îi este „drag modelul Putin” privind prerogativele preşedintelui propuse de acesta în reforma Constituţională.

Ştiri pe aceeaşi temă

Paleologu către Barna: Anonimizarea contractelor de fonduri europene. E o întrebare doar. Nu e nicio acuzaţie. Domnul Ghinea era ministru. Cum e cu treaba asta. Nu vreau răspuns legat de legalitate, vreau răspuns legat de moralitate având în vedere că domnul Ghinea e europarlamentar.
 
Barna: Perioada în care am fost secretar de stat iar Ghinea a fost ministru a fost perioada prin care datorită unei lupte teribile cu sistemul am desecritizat arhiva. Eu sunt un om care crede în transparenţă. În interviul de la Rise am aflat că o parte din contractele mele se aflau prin multele altele care erau secretizate de minister pentru că spuneau că se încălcau nişte prevederi legate de protecţia datelor. Nu văd motivele. M-am lutat cu ministerul ca informaţiile să fie date. Nu am nicio problemă de moralitate pentru că am făcut mult mai mult decât a făcut vreodată orice politician. Sunt deschis, oricare contract e în spaţiul public. Jurnaliştii aveau contractele nesecretizate. Nu ştiu de ce s-au secretizat, am aflat că ţinea de CNP-uri.
 
Paleologu: Nu ar fi mai bine să cereţi desecretizarea lor ca să nu mai fie speculaţii?
 
Barna: S-a întâmplat deja asta. Jurnaliştii au totul, până şi bilete de autobuz.
 
Dan Barna, către Paleologu: Cu cine votaţi în turul doi la prezidenţiale?
 
Paleologu: Cu mine.
 
Barna: Eu vorbeam serios.
 
Paleologu: Şi eu, evident.
 
Barna: Şi dacă nu ajungeţi în turul doi?
 
Paleologu: E o ipoteză pe care nu o iau în calcul, domnule Barna. Dvs vreţi să acreditaţi ideea că sunteţi cumva desemnat prin drept divin ca fiind finalist cu domnul Iohannis. Nimic nu e mai puţin sigur. Nu se pune problema. Să vedem ce decid cetăţenii.
 
Barna: Eu doar întrebam. Eram curios în această ipoteză.
 
Paleologu: De la Iohannis - Diaconu, Diaconu - Dăncilă, Dăncilă - Paleologu, Paleologu  - Barna. Sunt multe variante posibile. 
 
Kelemen Hunor: Vă rog să nu mă excludeţi
 
Paleologu: Îmi cer scuze, domnnule Kelemen. E o ipoteză fantezistă. Domnul Barna vrea să acrediteze ideea că un tur doi fără PSD înseamnă automat Dan Barna. 
 
Moise Guran: Dar între Iohannis şi Diaconu?
 
Paleologu: De când am drept de vot din '92 şi până acum, întotdeauna am votat împotriva FSN, PDSR, PSD, şi aşa mai departe. Linia mea anti PSD e veche de tot. 
 
Hunor către Barna: Am citit programul prezidenţial al domnului Barna. Pe mine m-a uimit reforma Constituţională în sensul de creştere a prerogativelor preşedintelui. Am înţeles că vreţi să fiţi şeful Statului, şeful Parlamentului. De ce vă e aşa drag modelul lui Putin?
 
Barna: Nu este nici pe departe modelul lui Putin. Este o reformă, şeful statului, tocmai pentru că este ales de cetăţeni, trebuie să poată să fie arbitru. Este nevoie de o perspectivă de leadership, este nevoie de o variantă de reprezentare. Gândiţi-vă cât de simplu ar fi fost să putem să facem alegeri anticipate imediat după moţiunea de cenzură.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: