Dispută în PNL între conservatori şi liberali. „Mă voi afla printre promotorii unei moţiuni integral liberale la viitorul Congres al partidului“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ovidiu Raeţchi
Ovidiu Raeţchi

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi susţine că la următorul Congres al partidului va susţine o moţiune integral liberală, în contextul în care partidul este dominat momentan de un trend conservator. PNL, deşi are la bază doctrina liberală, s-a poziţionat de partea familiei tradiţionale la referendumul pentru modificarea Constituţiei.

„O majoritate conservatoare categorică s-a impus la ultimul Congres PNL, o moţiune conservatoare a câştigat fără drept de apel. Este o realitate care se respectă. Totuşi, România are azi nevoie ca de aer de liberalism. De apărarea unui spaţiu cât mai amplu al drepturilor şi libertăţilor individuale împotriva agresiunilor «jandarmilor», «inchizitorilor» şi «îndreptăţiţilor»  de tot soiul. PNL însuşi, pentru a sluji cât mai bine România, are nevoie de liberalism. Iată de ce cred că este esenţial să avem o moţiune liberală autentică, plenară la viitorul Congres PNL. Valorile conservatoare trebuie analizate lucid, nu îmbrăţişate cu pioşenie mimetică, necritică şi iliberală. Şi iată de ce mă voi afla printre promotorii unei moţiuni integral liberale la viitorul Congres al partidului“, a scris Ovidiu Raeţchi pe Facebook. 

Referendumul pentru redefinirea familiei, ce va costa statul român 35 de milioane de euro, necesită prezenţa la vot a 5,68 milioane cetăţeni pentru a fi validat. Pentru cei ce nu doresc validarea lui sau îl consideră inutil neparticiparea este modul legitim de exprimare a opţiunii politice.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite