Disperarea lui Iohannis: Ponta susţine autonomia Ţinutului Secuiesc!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victor Ponta a respins cu vehemenţă orice proiect de autonomie bazat pe criterii etnice, precum cel al Ţinutului Secuiesc. Dar campania a ajuns acum în ultima fază, cea a SF-urilor. Fanteziile bolnave ale unora îl transformă pe Ponta în ceva ce nu este, în timp ce Iohannis este susţinut de Laszlo Tokes şi Szilagyi Zsolt.

Scorul mic pe care Iohannis l-a obţinut duminică şi diferenţa masivă faţă de Victor Ponta îi face pe oamenii săi nu doar să se certe între ei, dar, din disperare că vor pierde, să înceapă să arunce cu noroi în direcţia premierului.

Ultimul atac, bazat pur şi simplu pe fantezia bolnavă a unora, face referire la faptul că Victor Ponta, pentru a primi votul maghiarilor, va ceda autonomia Ţinutului Secuiesc. Dincolo de faptul că premierul a respins cu vehemenţă orice astfel de tentantivă, orice proiect de autonomie pe criterii etnice, afirmând că acesta nu în spirit european, rămâne idioţenia unei astfel de ipoteze, total nerealistă.

În primul rând, Ponta nu are de ce să facă astfel de concesii maghiarilor, pentru că voturile lor nu le ţin cei de la UDMR în buzunar. Nu este suficient ca liderii UDMR să spună că îl susţin pe Ponta, pentru ca aceste voturi să fie în totalitate transferate către candidatul PSD. Istoria ne arată că indiferent ce au spus liderii UDMR, maghiarii au votat cum au vrut şi de aproape fiecare dată au ales candidatul „dreptei”. Mai mult, de ce să risti câteva milioane de voturi pentru a câştiga câteva zeci de mii, sau în cel mai bun caz vreo două sute de mii de voturi? Ar fi o prostie.

În al doilea rând, nimeni nu candidează pentru un singur mandat. Dacă Ponta ar câştiga acum şi în calitate de preşedinte şi-ar da ok-ul pe autonomia secuilor, atunci cariera lui politică s-ar termina. De ce ar vrea Ponta să-şi încheie cariera politică la vârsta de 47 de ani, cât ar avea peste 5 ani?

În al treilea rând, dacă Ponta „e vândut maghiarilor” şi e de acord cu autonomia Ţinutului Secuiesc, de ce este Klaus Iohannis cel susţinut de cei mai fervenţi promotori ai acestei idei, Laszlo Tokes şi Szilagyi Zsolt? Logic ar fi fost ca aceştia să susţină candidatul care le va îndeplini cerinţele, nu contracandidatul său.

 În al patrulea rând, pentru ca autonomia Ţinutului Secuiesc să intre în vigoare, trebuie înlocuită Constituţia, deoarece România este un stat naţional, unitar şi indivizibil. Ar fi nevoie de o nouă Constituţie deoarece articolul unu nu poate fi modificat, iar acest demers este atât de complicat, încât n-are rost să mai intrăm în detalii.

Aşadar, campania electorală a trecut în ultima sa fază, cea pe SF-uri. E trist că există oameni care se lasă păcăliţi de astfel de minciuni sfruntate, create pe baza alterării unor declaraţii ale celor vizaţi.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite