Discursul care l-a făcut pe Dragnea să ceară drept la replică. „Pentru amante şi pensii speciale aveţi bani“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PNL Robert Sighiartău, autorul amendamentului prin care alocaţiile pentru copii au fost dublate, a avut un schimb dur de replici cu liderul PSD Liviu Dragnea, în plen.

„Pentru pensii speciale aveţi bani, pentru clientela politică aveţi bani. Pentru cele 27 ministere şi peste 150 secretari de stat aveţi bani, pentru amante, nepotisme. Distrugeţi ţara. Daţi-vă demisia!”, i-a spus Sighiartău lui Dragnea. 

Deşi de obicei nu intră în dispute cu parlamentarii Opoziţiei, liderul PSD a recţionat. „Dau drept la replică. Dau foarte rar drept la replică, ar însemna să stau numai la microfon având în vedere câţi oameni obsedaţi sunt în această sală. Un amendament demagogic este un amendament care nu poate fi pus în aplicare. A fost făcut de oameni care habar n-au de regulile şi legislaţia financiar bugetară, fără să se gândească că va fi adoptat, urmând ca ulterior banii să nu ajungă la copii că nu exista sursă de finanţare.”

Deputatul PNL Robert Sighiartău a susţinut un amendament prin care a propus majorarea de la 84 de lei la 150 de lei a alocaţiilor pentru copiii de peste doi ani. Copiii sub această vârstă ar primi 300 de lei în loc de 200. Deşi PSD şi ALDE au majoritate în plenul reunit al celor două Camere, amendamentul PNL a fost adoptat. Cum a fost posibil? Mai mulţi aleşi PSD erau pe hol, la cafea, în momentul votului. În plus, au fost şi câţiva parlamentari ai Puterii care au votat alături e Opoziţie, de teamă să nu fie criticaţi că se opun unei măsuri cu impact social.

PSD susţine că amendamentul prin care PNL a dublat alocaţiile pentru copii este inaplicabil, prin urmare Guvernul va da ordonanţă de urgenţă „ca să îndrepte lucrurile făcute prost de Opoziţie“. Mai exact, Liviu Drganea le-a reproşat liberalilor că au indicat o sursă eronată e finanţare pentru majorarea alocaţiilor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite