Din moştenirea lui Traian Băsescu

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre cele mai nocive lucruri lăsate moştenire României de guvernarea, toxică, de tristă amintire exercitată de Traian Băsescu şi sluga lui prea-umilă Emil Boc este reprezentată de antagonizarea programatică a categoriilor sociale.

Utilizând în cel mai ticălos chip cu putinţă principiul Divide et impera!, fostul preşedinte al României şi-a asigurat astfel condiţiile la adăpostul cărora el şi clientela lui politică au comis ilegalităţi în cascadă.

Ilegalităţi pe care e de sperat că le vor scoate la lumina, demonta şi pedepsi cum se cuvine organele Statutului de drept. Care sigur că sunt puse la zid de dl. Băsescu şi trompetele lui mediatice, azi când el însuşi, una dintre ilustrele lui fiice cu studii universitare făcute pe la facultăţi private, unul dintre foştii gineri, fratele şi alţi apropiaţi sunt chemaţi să dea dreaptă socoteală. Un procuror DNA jigodie, aşa cum pare a fi insul pe nume Mircea Negulescu, nu a apărut din spuma mării. E rezultatul supradimensionării importanţei instituţiilor de forţă, operaţiune începută încă de regimul lui Traian Băsescu. Câţi ca el or mai fi existând în DNA, în DIICOT, în SRI este o problemă naţională. Pe care nimeni nu are dreptul să o ascundă sub preş sub pretextul continuării luptei anti-corupţie, al apărării lucrurilor bune înfăptuite de preşedintele Iohannis, dar nici să o folosească spre a pune la zid DNA şi instituţiile surori. Aşa cum încearcă mediile de informare aservite guvernării PSD-ALDE. Dar şi Traian Băsescu însuşi prin apariţiile sale televizate de muscă-n lapte, de clovn, de dublu al lui Gigi Becali. Discuţia de obor de acum câteva zile, din Parlamentul României, dintre Băsescu şi Tăriceanu a fost edificatoare pentru slaba calitate a actualei clase politice din România. Un nereuşit episod de Muppet’s Show.

Băsescu şi regimul lui au antagonizat raporturile dintre angajaţii din sectorul de stat, supranumiţi graşii, şi cei din sectorul privat, slabii. Slabii fiind productivii, cei care îi ţin în spate pe bugetari care trândăvesc, nu fac nimic, drept pentru care trebuie pedepsiţi.

Tăierea de salarii din 2010, anunţată cu rânjet de fostul preşedinte al României a însemnat decontarea urii pe care insul respectiv, curios, el însuşi o viaţă întreagă lefegiu la stat, dar şi cu afaceri ilegale autodeclarate astfel (contrabanda cu blugi, casetofoane, ţigări străine şi vido-uri) desfăşurate în vremea comunistă ori afaceri falimentare (celebra făbricuţă de îngheţată), a nutrit-o faţă de bugetari.

Prezent frecvent în studiourile TVR controlate de oamenii lui - Alexandru Lăzescu şi Rodica Culcer care azi ar trebui să dea în justiţie socoteală pentru situaţia în care a ajuns SRTV în vremea în care cei doi au transformat-o în maşină de propagandă băsistă - le răspundea cinic profesorilor tineri care i se plângeau că nu pot trăi cu 600 de lei pe lună. Toţi am avut la început salarii mici­ - le replica cinic fostul contrabandist, aprobat cu slugărnicie de generăleasa Culcer. Din aceleaşi studiouri, acelaşi Traian Băsescu îi invita pe tinerii medici să emigreze, situaţia jalnică în care se află astăzi asistenţa medicală din România aflându-şi explicaţia şi în catastrofala politică în domeniul asigurărilor de sănătate a guvernării Băsescu-Boc.

Joi am publicat pe adevărul.ro un articol în care dezvăluiam minciunile guvernului Dragnea- Grindeanu în privinţa majorărilor salariale din sectorul Educaţie.

Comentariile de subsol ale unor hiperactivi, asemenea unui ins/inse care se ascunde sub pseudonimul vânătorul d.c (dacă îmi amintesc corect nick name-ul bine, dacă nu, puţin contează), sunt reflexul mentalităţii de tip Băsescu. Una dintre cele mai reuşite construcţii ale fostului preşedinte de tristă amintire, un loc unde Băsescu se înfrăţeşte, spre ruşinea lui, fireşte, cu Morsa competentă. Cu Bogdan Chirieac şi cu alţi indivizi de aceeaşi joasă speţă care petrec ore şi ore la focarele de infecţie România tv şi Antena 3.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite