Diaspora vrea retragerea ordinului Steaua României lui Adrian Năstase după apelativul „indieni“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul premier Adrian Năstase a provocat nemulţumire în Diaspora după ce i-a numit ”indieni” pe românii din afară care participă la mitinguri.

Organizatorul Mitingului Diasporei din 10 august 2018  i-a trimis o solicitare preşedintelui Klaus Iohannis pentru a-i retrage ordinului Steaua României fostului premier Adrian Năstase.

Acesta ar fi folosit apelativul peiorativ ”indieni” pentru cei plecaţi din ţară în străinătate, cei mai afectaţi fiind românii din UK.

Reprezentanţii Diasporei îi cer lui Klaus Iohannis să retragă ordinul Steaua României lui Adrian Năstase, după ce i-a numit „indieni” pe românii din străinătateOrganizatorul Mitingului Diasporei din 10 august 2018 îi cere, pentru a doua oară, preşedintelui Klaus Iohannis retragerea ordinului Steaua României acordat fostului premier Adrian Năstase, după ce acesta i-a numit pe cei plecaţi din ţară în străinătate „indieni”.

”Condamn declaraţiile lui Adrian Nastase de defăimare şi ridiculizare a românilor care au plecat din România într-un exil economic, pentru a nu mai fi supuşi abuzurilor noii nomenclaturi, al carui reprezentant de seamă este Adrian Nastase.

Folosirea în sens peiorativ a termenului indian, ne arată o mentalitate de tipul „sclav”/‘„stăpân”.  Această adresare denotă şi o labilitate a persoanei care se crede „stăpân”, deorece până şi stăpânii îşi protejează „sclavii’’care le trimit miliarde de euro, dar orice este permis din perspectiva disperării „stăpânului’’ care încearcă să îşi dovedească supremaţia sa.

Fostul premier alege să îi atace pe români, într-un moment în care aceştia, pe teritoriul Regatului Unit, sunt supuşi atacurilor violente, magazinele le sunt incendiate şi ar avea nevoie de susţinere, doar pentru a câştiga o dispută politică.

Îi solicit presedintelui Klaus Iohannis să retragă Ordinul Steaua României, acordat fostului premier, pentru declaraţiile de subminare la adresa românilor din diaspora.

Românii exilaţi economic în Europa au mai mare nevoie de protecţia Statului Român, pe fondul întăririi acţiunilor extremei drepte si nu de actiuni de subminare ale fostilor sau actualilor reprezentanti ai Statului Român”, a solicitat Tommy Tomescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite