Diana Tuşa, despre excluderea sa din PNL: „Nu am crezut niciodată că delictul de opinie este sancţionat în PNL“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Diana Tuşa FOTO Arhiva Adevărul
Diana Tuşa FOTO Arhiva Adevărul

Deputatul Diana Tuşa a declarat a comentat, luni, referitor la excluderea sa din PNL, că niciodată nu a crezut că se va putea ajunge într-o astfel de situaţie, că delictul de opinie este sancţionat în PNL, un partid care se caracterizează tocmai prin libertatea de exprimare.

"Niciodată n-am crezut că în PNL se va putea ajunge la o astfel de situaţie. Nu am crezut niciodată că delictul de opinie este sancţionat în PNL, un partid care se caracterizează tocmai prin libertatea de exprimare", a spus Tuşa, potrivit Mediafax.

Deputatul a precizat că în cazul excluderii sale au fost înregistrate 104 voturi „pentru“, 41 de voturi „împotrivă“ şi 19 voturi nule. 

De asemenea, Tuşa a menţionat că în cazul excluderii lui Chiliman rezultatul a fost de 139 de voturi „pentru“, 8 voturi „împotrivă“ şi 17 voturi nule.

Delegaţia Permanentă a PNL a decis luni excluderea din partid a primarului Sectorului 1, Andrei Chiliman, după ce actualul edil a activat timp de 24 de ani în PNL, motivul sancţiunii fiind săvârşirea unor "abateri grave de la disciplina partidului".

Chiliman, a declarat, luni, la sosirea la şedinţa Delegaţiei Permanente a PNL în care urma să se decidă asupra propunerii de excludere a sa din partid, că nu a venit pentru a se apăra pe sine, ci pentru a apăra PNL de Crin Antonescu.

"Eu am venit aici ca să apăr principiile pentru care am intrat în PNL la sfârşitul anului 1989, şi anume libertatea de expresie, libertatea de opinie, libertatea de asociere şi un anumit mod de a face politică. Am venit aici să apăr liberalismul, să apăr PNL de Crin Antonescu. Nu am venit aici ca să mă apăr pe mine, pentru că nu am de ce. Nu voi intra în logica asta bolşevică pe care încearcă Crin Antonescu să o imprime PNL", a declarat Chiliman.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite