Diana Şoşoacă, scandal în Senat pe tema măştilor. Şefa Comisiei Juridice i-a interzis să intre în sala de şedinţă VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Diana Şoşoacă  FOTO: Adevărul/ Daniel Guta
Diana Şoşoacă  FOTO: Adevărul/ Daniel Guta

Senatoarea Diana Şoşoacă a venit marţi la audierea sa, în cadrul Comisiei Juridice a Senatului, cu o mască transparentă, de plastic. Scandalul a pornit după ce preşedinta comisiei, Iulia Scântei, i-a cerut acesteia să poarte o mască de protecţie conformă.

UPDATE- Senatoarei i s-a oferit o altă mască, însă nu a vrut să o primească.

Şoşoacă a sunat la 112 pentru că nu a fost primită în sală, după care a forţat uşa comisiei, păzită de doi angajaţi ai Senatului, şi a intrat cu forţa în sală. Aceasta a susţinut că  preşedinta Comisiei ar fi dat ordin să fie bătută.

„Cum e posibil să daţi ordin să fiu bătută. Mi-au invineţit piciorul. Am chemat 112. (...) Voi schimbaţi Constituţia şi legea 96?”, a spus ea.

După ce a intrat cu forţa în sală, ceilalţi senatori jurişti au ieşit. Şoşoacă a spus că a forţat uşa pentru că angajaţii Senatului au vrut să îi strivească piciorul.

„Este un abuz. Aşteptăm poliţia. Dacă vor lupte cu mine, foarte bine. Eu reprezint românii şi cetăţenii vor să mă lupt pentru drepturile lor”, a mai spus Diana Şoşoacă.

VEZI VIDEO

Comisia Juridică a Senatului, în care este dezbătută sancţionarea senatoarei Diana Şoşoacă, în urma propunerii liberalilor, a început cu un moment tensionat. Preşedinta Comisiei, Iulia Scântei, i-a cerut senatoarei, care purta o mască de plastic, transparentă, să poarte o mască chirurgicală pentru a putea intra în sală.

„Asta este masca pe care o am. (...) Daţi-vă la o parte că nu sunteţi dumneavoastră poliţistă”, a spus Diana Şoşoacă, în timp ce Iulia Scântei îi explica faptul că trebuie să poarte o mască conformă. 

„Eu nu port porcăria aia de mască. Nu scrie în legea 55 cum arată o mască. Masca trebuie să acopere nasul şi gura”, a completat Şoşoacă.

În repetate rânduri preşedinta Comisiei, Iulia Scântei, a încercat să îi explice senatoarei că nu poate să intre în sală fără masca chirurgicală, însă Diana Şoşoacă a întrerupt-o constant cu remarci precum „Nu mă interesează opinia dumneavoastră”.

Preşedinta Comisiei juridice a Senatului i-a spus că în acest caz nu o va lăsa să intre. Imediat după ce Iulia Scântei a plecat de lângă uşă, Şoşoacă a  intrat în sală împreună cu avocatul ei.

VEZI VIDEO

„Singurul ordin care spune cum arată mască că trebuie să îmi acopere nasul şi gura. Majoritatea parlamentarilor poartă mască albastră. Le-am cerut să îmi arate certificatul de conformitate al măştilor. Să fii tu parlamentar şi să vii să spui că o mască e conformă sau nu e încălcare a legii. Doar pentru că esti preşedinta Comisiei Juridice, să spui tu că nu e conformă, înseamnă un abuz. E greu să înţeleagă aceste legi şi e greu de crezut că poate conduce Comisia Juridică. A încercat să cheme jandarmii să ne dea afară şi a vrut să interzică intrarea avocatului meu în sală”, a declarat Şoşoacă.

Comisia juridică a Senatului avea pe ordinea de zi a şedinţei de marţi sesizarea grupului parlamentar PNL privind abaterea disciplinara de la deontologia parlamentară la adresa Dianei Şoşoacă.

Senatorii liberali, în frunte cu Alina Gorghiu, au trimis în urmă cu o săptămână o scrisoare grupurilor parlamentare din Senat în care propun sancţionarea senatoarei Diana Şoşoacă pentru încălcări ale prevederilor regulamentare. Şoşoacă nu respectă măsurile de protecţie sanitară, instigă la ură în luările de cuvânt, jigneşte şi utilizează un discurs xenofob, homofob şi extremist, susţin liberalii.

VEZI VIDEO

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite