Diaconescu: PDL a încercat să atragă PP-DD în Mişcarea Populară, dar noi am refuzat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Invitat într-o emisiune a postului B1 TV, Dan Diaconescu a declarat că PDL a înființat Mișcarea Populară, doar pentru a atrage partidul lui în respectiva coaliție. Partidul Poporului a refuzat această ofertă, lucru care zădărnicește formarea respectivei formațiuni, consideră Diaconescu.

"Putem comenta o primă victorie a noastră împotriva lui Traian Băsescu. După cum știți, proiectul Mișcării Populare a eșuat, astăzi, oficial. Cred că e meritul nostru, în sensul că au inventat această mișcarea, care seamănă și la nume cu partidul nostru, tocmai pentru a încerca să ne atragă pe noi în ea. Să fim serioși, restul formațiunilor n-aveau niciun pic de zestre: PNG și așa mai departe", a declarat Diaconescu la B1 TV.

Liderul Partidului Poporului este sigur că PDL a făcut acest lucru pentru că partidul lui este foarte bine cotat în sondaje. "Nu am comandat sondaje proprii, adversarii tot comandă pe zi ce trece. (Avem) Cel mai puțin, 14%, cel mai mult, 26%", a spus moderatorul TV. Acesta a continuat prin a spune că, potrivit unor sondaje comandate de USL, PP-DD are procente mari în unele județe, dând exemple județele Iași (30%) și Ilfov (23%).

Diaconescu a ținut să evidențieze inutilitatea formării Mișcării Populare, având în vedere că partidul lui a refuzat să facă parte din respectiva formațiune. "Dacă noi am refuzat permanent această ofertă, ei nu mai au de ce să facă Mișcarea Populară", a adăugat Diaconescu.

Diaconescu a reamintit că la congresul partidului s-a anunțat că PP-DD nu se va alia cu nicio formațiune politică. "Cum să mă aliez cu ăia care m-au arestat?", a spus el.

Comentând anunțul democrat-liberalilor de a lăsa la latitudinea filialelor locale decizia de a se a alia cu alte formațiuni politice, Dan Diaconescu a declarat că în niciun județ nu se vor face asemenea alianțe, pentru că peste tot partidele au proprii lor candidați la primărie. "E clar că n-o să se facă pe nicăieri", a afirmat președintele PP-DD.

Diaconescu a mai spus că nu înțelege de ce democrat-liberalii țin să schimbe sigla, din trandafirul pe fond portocaliu în inimă pe fond verde, dacă aceștia se laudă că tot ce au făcut în ultimii ani au fost numai lucruri bune. Moderatorul a adăugat că PDL urmăreşte creşterea în sondaje prin schimbarea siglei.

Ofertă către USL: Împreună, ca să-l trântim pe Băsescu

În cadrul aceleaşi intervenţii televizate, Diaconescu a anunţat că PP-DD intenţionează să lanseze o ofertă către USL, pentru ca parlamentarii din această formaţiune să renunţe la grevă, scopul final fiind acela de a-l da jos pe preşedinte. "Vrem să lansăm o ofertă oficială către USL, pentru a se întoarce în Parlament să-l trântim pe Băsescu", a adăugat Diaconescu.

Patronul postului OTV a spus că partidul său îşi desemnează candidaţii la propunerea oamenilor din teritoriu şi că întreg mecanismul Partidului Poporului este transparent, fiind transmis la televizor.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite