Dezvăluirile promise de Vântu, vorbe-n vânt?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Ovidiu Vântu
Sorin Ovidiu Vântu

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu a declarat că a amânat declaraţia de presă pe care urma să o susţină astăzi, 7 decembrie, după turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, pentru că atmosfera politică este "tensionată".

"Este o atmosferă politică atât de tensionată, eu mai lipsesc acum. Mai aştept", a declarat Sorin Ovidiu Vântu, cel care controlează trustul de presă Realitatea - Caţavencu.

Sorin Ovidiu Vântu a declarat, joi noaptea, la Realitatea TV, că imediat după alegeri, adică pe 7 decembrie, va susţine o conferinţă de presă în care va face mai multe dezvăluiri. După ce a declarat că este prieten de patru ani cu Mircea Geoană, pe care "l-a admirat în calitate de ministru de Externe", Vântu a spus că nu doreşte să influenţeze rezultatul alegerilor, tocmai din acest motiv amână, pentru luni, anumite explicaţii.

Patronul trustului Realitatea-Caţavencu n-a ascuns faptul că Geoană l-a vizitat în noaptea de miercuri, pentru a "se relaxa" şi a precizat că i se pare "siderant" să îşi ascundă relaţiile de prietenie, aşa cum a făcut-o în 2004, când "la ora trei dimineaţă" s-a "întâlnit în parcare la Tâncăbeşti cu domnul Băsescu".

Sorin Ovidiu Vântu a mai spus că nu a dat "niciun leu" în campania electorală a lui Geoană şi că nu l-a sprijinit mediatic: "A venit la mine cu o zi înainte de dezbaterea finală, asta este adevărat. A venit să se relaxeze, am pălăvrăgit o grămadă. Era încordat şi am încercat să-i creez o stare de relaxare", a explicat Sorin Ovidiu Vântu.

Pe de altă parte, el a punctat că în 2004 s-a întâlnit, într-o parcare din Tâncăbeşti, cu Traian Băsescu, pentru a discuta sprijin politic pentru câştigarea "alegerilor electorale din 2004". El a adăugat că a fost un sprijin pe mai multe planuri. Vântu a menţionat că i se pare inadmisibil că după cinci ani trebuie să se ascundă când acasă la el vin prieteni, indiferent de oră.

"Mi se pare siderant după 2004 când la ora trei dimineaţă m-am întâlnit în parcare la Tâncăbeşti cu domnul Băsescu, ferindu-ne de securitatea domnului Adrian Năstase, după cinci ani de zile să ajung în aceeaşi situaţie, să mă feresc să mă întâlesc cu prietenii", a spus Vântu.

Întrebat dacă a fost un sprijin pe care i l-a oferit lui Traian Băsescu sau care i s-a cerut, omul de afaceri a spus: "Putem merge în ambele sensuri liniştit".

Întrebat în ce a constat sprijinul, Vântu a spus că va face o declaraţie de presă pe 7 decembrie.

"Îl cunosc pe domnul Băsescu şi am avut o relaţie de colaborare, până la un moment dat, când relaţiile au încetat", a spus Vântu.

"Ne-am întâlnit de câte ori a fost nevoie. De câte ori mi-a solicitat. Au fost momente când am solicitat şi eu , când asolicitat şi domnia sa", a precizat Vântu, ca răspuns la întrebarea legată de numărul de întâlniri pe care le-a avut cu Traian Băsescu.

Băsescu a negat şi prietenia cu Vântu, şi întânirile secrete în miez de noapte

"De când sunt preşedinte, cu Vântu m-am găsit o singură dată, în casa unui amic de-al meu. Nici în casa lui Sorin Ovidiu Vântu, nici în casa mea", a declarat, în replică, Traian Băsescu.

El a spus că întrevederea invocată de Sorin Ovidiu Vântu, "dintr-o parcare din Tâncăbeşti", a fost o întâlnire când el venea de la munte, iar Sorin Ovidiu Vântu pleca la munte.

"Niciodată nu i-am cerut lui Sorin Ovidiu Vântu vreo întâlnire", a subliniat Băsescu.De asemenea, el a respins ipoteza că Sorin Ovidiu Vântu l-ar fi ajutat în 2004 să ajungă preşedinte.

"Stan Păţitu' în politică", Geoană "s-a lecuit" de prietenul "malefic"

Mircea Geoană a mărturisit, vineri, la Antena 3, că "s-a lecuit", ca răspuns la întrebarea dacă mai are încredere în Sorin Ovidiu Vântu.

"Pentru că şi eu sunt Stan Păţitu' în politică, am avut încredere în multă lume şi de multe ori m-am înşelat. Am avut surprize neplăcute cu oameni în care am crezut foarte mult", a precizat Geoană, fără a face nominalizări sau a preciza la ce se referă.

Site-ul Hotnews.ro şi ediţia online a săptămânalului "Academia Caţavencu" au dat publicităţii, joi, fotografii despre care spun că atestă faptul că liderul social-democrat Mircea Geoană l-ar fi vizitat, miercuri noapte, pe omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu, la reşedinţa acestuia.

Geoană: "Nici mie nu-mi place domnul Vântu aşa cum se pare că nu vă mai place nici dumneavoastră"

În timpul dezbaterii electorale de joi, preşedintele Traian Băsescu l-a întrebat de mai multe ori pe contracandidatul său Mircea Geoană, dacă i-a plăcut miercuri noapte, la întâlnirea cu Sorin Ovidiu Vântu. Iniţial, Geoană a evitat să răspundă, apoi l-aacuzat pe Băsescu că şi el s-a întâlnit de zeci de ori cu omul de afaceri.

"Nici mie nu-mi place domnul Vântu aşa cum se pare că nu vă mai place nici dumneavoastră", a replicat Geoană, după ce Băsescu i-a spus că aşteaptă scuze la adresa românilor din partea lui.

Tolontan a fost de vină?

În timpul schimbului de replici cu Băsescu pe tema relaţiilor cu Vântu, Geoană a explicat că a mers acasă la omul de afaceri pentru a discuta pe tema unui interviu acordat recent de liderul social-democrat jurnalistului cotidianului Gazeta Sporturilor Cătălin Tolontan.

În interviul acordat lui Tolontan, Geoană a admis că s-a întâlnit de câteva ori, în trecut, cu Sorin Ovidiu Vântu, pe care l-a descris drept un personaj "malefic".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite