Dezvăluiri despre patru judecători CCR cărora Mihai Gâdea le cere demisia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Gâdea cere demisia a patru magistraţi CCR. FOTO Mediafax
Mihai Gâdea cere demisia a patru magistraţi CCR. FOTO Mediafax

În cadrul emisiunii „Sinteza Zilei“ de luni seară, Mihai Gâdea a cerut demisia a patru magistraţi din cadrul Curţii Constituţionale: preşedintele CC Augustin Zegrean, judecătorul Petre Lăzăroiu şi judecătoarele Aspazia Cojocaru şi Iulia Motoc.

„Cer demisia Aspaziei Cojocaru din Curtea Constituţională, astăzi, pentru conflict de interese grav, un trecut mai mult decât dubios. Cer demisia lui Petre Ceauşescu pentru fals în declaraţii. Cer demisia Iuliei Motoc pentru plagiat. Cer demisia lui Zegrean pentru modul în care şi-a făcut dosarul pentru pensionare“, a declarat moderatorul de la Antena 3.

Gâdea a prezentat o serie de documente pentru a-şi susţine acuzaţiile la adresa celor patru magistraţi.

Petre Lăzăroiu

Petre Lazaroiu. Mediafax

Antena 3 a constatat o serie de nereguli în declaraţiile de avere ale judecătorului CCR Petre Ceaşescu, cel care între timp şi-a schimbat numele în Lăzăroiu. Potrivit documentului prezentat în emisiunea lui Gâdea, Lăzăroiu deţinea un teren în zona de nord a Capitalei, unde şoseaua trebuia lărgită. Din acest motiv, el a primit 240.000 de lei (60.000 de euro) pentru 152 de metri din suprafaţa totală de 2.000 de metri.

În urma unui proces împotriva Ministerului, a apărut un document din care reiese că s-a făcut o „eroare materială“ şi că în realitate i-au fost luaţi 92 de metri pătraţi. Surprinzător este că în declaraţiile de avere depuse ulterior de Petre Lăzăroiu, suprafaţa repectivului teren de pe Ionescu-Siseşti este de doar 1.000 metri pătraţi.

Aspazia Cojocaru

Aspazia Cojocaru. Mediafax

Jurnalistul Adrian Ursu a declarat la Antena 3 că Aspazia Cojocaru a fost parte a unui grup infracţional organizat, încă din vremea regimului comunist.

Gâdea a prezentat articolul scris de Aspazia Cojocaru în 1979, în „Revista Română de Drept“, intitulat „Importanţa consiliilor unice agroindustriale de stat şi cooperatiste în conducerea unitară a agriculturii noastre socialiste“. Acesta prezintă poziţia de forţă a Partidului Comunist care îşi impune regulile în politica agrară, pentru desfiinţarea definitivă a agriculturii ţărăneşti şi a micii proprietăţi. Pentru Aspazia Cojocaru, Nicolae Ceauşescu a fost înlocuit de Traian Băsescu, idealul rămânând acelaşi viitorul luminos, nu al României, ci al avantajelor aduse de colaborarea cu regimul.

Specialist în Drept Agricol Cooperatist, Aspazia are un soţ implicat în reţeaua de falsificări de diplome, care a ajuns consilier la Ministerul Justiţiei, la Monica Macovei. A dat în judecată ministerul pentru care lucra pentru sporuri de stres de 40%, demers în urma căruia a câştigat 800 de milioane de lei.

Augustin Zegrean

augustin zegrean. mediafax

Deşi s-a pensionat mai devreme cu zece ani, pe motivul prezentării unui handicap, Zegrean deţine şi în prezent funcţia de preşedinte al Curţii Constituţionale a României. Casa Naţională de Pensii i-a acceptat cererea de pensionare, dar nu primeşte 1.300 de lei, cât i s-ar fi cuvenit, ci 10.700 de lei. Pe lângă acest venit de la stat, Augustin Zegrean era şi remunerat pentru funcţia sa de preşedinte al CCR, având un salariu aproximat la 16.000 de lei.

La câteva luni după ce a fost trimis la CC de Băsescu, a depus cerere de pensionre, în prima jumătate a lui 2008. Casa de Pensii a refuzat cererea că nu îndeplinea criteriile, aşa că şi-a scos un certificat de handicap accentuat. În 2009, cu certificatul în mână, Zegrean s-a pensionat la 55 de ani. Asta, în contextul în care, în 2010, pensionarilor li se luaseră din pensii, TVA crescuse şi guvernul Boc interzisese cumulul pensie-salariu. Pentru Zegrean s-a putut, pentru că pentru el CC a decis“, a declarat jurnalista Oana Stancu.  

Iulia Motoc

Iulia motoc. mediafax

Judecător la Curtea Constituţională, Iulia Motoc este acuzată de plagiat de către catavencii.ro, din cauza unor materiale postate pe blogul personal, care ar fi copiate de pe site-uri franţuzeşti.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite