Devenim un stat KGB-ist. Va fi reţinută Kovesi de către „dependenta“ Adina Florea?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asistăm la repetarea reprimării manifestaţiei din 10 august, sub altă formă, dar pe fond demonstraţie a faptului că devenim un stat KGB-ist. Ca să nu ajungă procuror şef european, Kovesi este chemată la parchet chiar în ziua în care urma să plece la Bruxelles. Eventual să fie şi reţinută. Aici au ajuns autorităţile statului român, la teroare de tip KGB. Acum este clar de ce insistă Toader cu propunerea Adina Florea şef la DNA.

De ce este chemată Kovesi la Parchet?

Miercuri, Codruţa Kovesi a depus o cerere de amânare a procesului de la ICCJ, în care Inspecţia Judiciară contestă nesancţionarea sa de către CSM (În treacăt fie zis, n-am prea auzit ca Inspecţia judiciară din cadrul CSM să dea în judecată CSM, adică exact instituţia care i-a angajat şi le plăteşte salariile, pe o problema de decizie profesională). În clipa în care s-a aflat că pleacă la Bruxelles, Adina Florea, Şef adjunct la Secţia de investigare a magistraţilor, i-a trimis dnei Kovesi o citaţie pentru a se prezenta vineri la audieri, exact în ziua în care urma să zboare la Bruxelles. Ca să vezi, ce coincidenţă!

Adina Florea este procurorul pe care Tudorel Toader l-a propus de două ori pentru funcţia de şef al DNA, propunere respinsă de preşedintele Iohannis dar şi de CSM. N-a contat, ministrul Toader se consideră Dumnezeul justiţiei din România, şi face doar ce-i trece lui prin cap. Din acelaşi aluat cu Dragnea. Singura declaraţie rămasă de la Adina Florea este aceea că ea „n-a fost niciodată independentă“. Dependentă de cine? Gura păcătosului...

Disperarea cu care se bate Toader zilele acestea pentru a împiedica alegerea dnei Kovesi drept procuror şef european ne sugerează că în spatele acţiunii Adinei Florea stă de fapt ordinul său. Când a văzut că toate delaţiunile sale la forurile europene n-au contat nici cât o ceapă degerată, Toader a dat ordin: împiedicaţi-o cu orice preţ pe Kovesi să plece la Bruxelles. Eventual şi cu reţinerea sa în urma audierii de vineri.

Despre ce dosar este vorba?

Se pare că este vorba de o acuzaţie a lui Sebastian Ghiţă, condamnat şi el pentru corupţie şi fugit în Serbia, din care rezultă că Laura Codruta Kovesi i-ar fi cerut, în 2009, să plătească avionul pentru aducerea în ţară, din Indonezia, a lui Nicolae Popa, condamnat în dosarul FNI. Acest caz a fost clasat în 2017 de Parchetul General şi lămurit public de Poliţia Română. Mai exact, a fost operaţiunea Poliţiei Române, care a şi anunţat că pentru aducerea în ţară, cu avionul, a lui Nicolae Popa au fost purtate negocieri cu trei operatori economici de profil, câştigând oferta cea mai mică. Se pare că Ghiţă a prezentat noi „dovezi“ pentru această acuzaţie, printre care poze cu Kovesi în propria vie. Nu m-ar mira ca, pentru mintea Adinei Florea, aceste poze să reprezinte dovada supremă a vinovăţiei Codruţei Kovesi. Nu contează de ce a fost redeschis dosarul. Contează ca dna Kovesi să fie oprită de a ajunge în funcţia de şef al Parchetului European, cu orice preţ.

Ce preţ va plăti statul român pentru această „operaţie“?

După câte s-au aflat despre trecutul ministrului Toader, în slujba comunismului şi a parchetelor comuniste, nu mai e de mirare că recurge la astfel de metode KGB-iste. Doar că şi el, şi cei care au stat în spatele reprimării manifestaţiei din 10 august, iar acum au dat această dispoziţie „dependentei“ dnă Florea, subestimează efectele unui astfel de gest.

  • Falia din societatea românească se va amplifica dramatic. Este vorba de falia dintre conducători şi populaţie. 99,9% dintre cetăţeni nu au probleme penale şi înţeleg că lupta politicienilor cu justiţia este menită să le creeze acestora condiţii optime pentru a fura din banul public. Restul, statul paralel, procurorii care-i persecută, judecătorii care-i condamnă pe nedrept sunt basme, pe care nu le crede nimeni. Există şi erori, dar care se rezolvă punctual, nu subordonând intreaga justiţie politicienilor corupţi.  
  • Oficialii UE vor înţelege şi mai bine la ce se pretează autorităţile române pentru a-şi atinge scopurile. În acest moment credibilitatea României ca preşedinte al Consiliului UE s-a prăbuşit, scurt, la zero. Oficialii români vor fi consideraţi persoane nedorite în UE şi nu se vor mai întâlni cu alţi oficiali ai UE.  
  • Mă aştept la demonstraţii în favoarea dnei Kovesi, demonstraţii eventual reprimate cu sălbăticie. Exact ca într-un stat KGB-ist. Cât vor conta la viitoarele alegeri astfel de reprimări vom vedea în 26 mai, la alegerile pentru Parlamentul European. Sau nici măcar asta nu mai contează în ochii lui Dragnea? Contează el doar pe alegătorii hipnotizaţi de creşterile salariale, mâncate de inflaţie?  
  • Aştept reacţia Procurorului General, Augustin Lazăr. Nu cred că acesta nu are în atribuţii oprirea unui abuz incredibil la o secţie din Parchetul General, secţia pentru anchetarea magistraţilor.
  • Acum este evident că apariţia acestei secţii, condusă de cine „trebuie“, reprezintă o măciucă în mâna autorităţilor, pentru a timora şi pedepsi magistraţii curajoşi care-şi fac datoria, chiar şi faţă de politicienii de vârf ai ţării.  
  • Sper ca asociaţiile magistraţilor să-şi facă auzită vocea şi de data aceasta, aşa cum au făcut-o în ultimele luni de zile. De la ei vrem să aflăm ce „manevre“ juridice se fac şi cine sunt persoanele din spatele acestui caz.  
  • Sunt aproape sigur că autorităţile de la UE nu se vor lăsa impresionate de acest comportament KGB-ist al lui Tudorel Toader şi al protejatei sale, Adina Florea. Cunosc prea bine situaţia din România pentru a nu înţelege ce stă în spatele acestui joc murdar. Vom vedea reacţiile hotărâte ale oficialilor UE, care n-au lipsit în ultima vreme.

Concluzie

Autorităţile române nu pierd nici această ocazie pentru a-şi da cu firma statului de drept în cap. Întrebarea este câţi dintre români se mai lasă păcăliţi de manevrele unor penali sau chiar infractori dovediţi. Vom afla la alegerile din 26 mai.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite