Despre Referendum şi murdarul joc al PSD

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Urmăresc de câteva săptămâni încoace cu maximă atenţie perfidul şi ipocritul joc făcut de PSD în privinţa Referendumului pe justiţie, convocat de preşedintele Klaus Iohannis.

Dacă ALDE a preferat jocul cu cărţile pe faţă, anunţîndu-şi deschis boicotul, PSD mimează prost şi fals întruchiparea europenismului şi a spiritului democratic. Dl. Liviu Dragnea a calificat drept normale întrebările la care ar urma să răspundă cu DA sau NU mâine românii în vreme ce ceilalţi membri din conducerea de factură peremistă a partidului au anunţat că membrii şi simpatizanţii PSD pot să voteze cum doresc şi cum le place. Doamna premier Viorica Dăncilă s-a dedat jocului de-a alba-neagra dovedind că nici vorbă să fie o disidentă. Doar o insă căreia i se întâmplă frecvent să îşi piardă busola partinică.

La urma urmei, dl. Liviu Nicolae Dragnea nici nu putea să procedeze altfel. Căci un îndemn la boicot pe faţă ar fi însemnat implicit recunoaşterea faptului că din ianuarie 2017, adică din prima zi a guvernării, social-democraţii români şi-au formulat drept principale teme de lucru subminarea legilor justiţiei, salvarea preşedintelui partidului de închisoare şi legalizarea corupţiei şi a furtului la drumul mare.

Numai că ceilalţi vectori de imagine ai PSD, începând cu d-na Ecaterina Andronescu, pe zi ce trece tot mai uitucă şi mai expertă în încurcatul borcanelor şi în amplificarea haosului din şcoala românească, şi continuând cu domnii Codrin Ştefănescu,  Valeriu Steriu şi mai recentul scos la înaintare Lucian Romaşcanu  se dau de ceasul morţii pentru a ne convinge fie de imoralitatea, fie de inutilitatea consultării populare, fie de scopurile pur electorale ce l-ar fi determinat pe preşedinte să ceară convocarea acestui exerciţiu democratic.

Am scris deja în repetate rânduri că Referendumul este de o importanţă colosală. Rezultatele lui vor fi cel mai clar indiciu asupra a ceea ce vor cu adevărat românii. O viaţă într-o ţară turcită, în care mita, peşcheşul, traficul de influenţă, angajările fictive să devină regulă de existenţă sau o conduită pro-europeană. Şi chiar dacă are o valoare consultativă, consultarea populară de mâine va împiedica legiferarea împotriva a ceea ce a afirmat limpede votul.

Am admis deopotrivă faptul că Referendumul este învestit  şi cu o incontestabilă componentă politică. Validarea lui va fi echivalentul unui vot de blam dat de electorat felului în care PSD a înţeles să conducă ţara. Practic, un succes al consultării populare va arăta în cel mai limpede mod posibil că electoratul demască şi nu mai înghite imensa păcălealăa graţie căreia PSD a câştigat alegerile în decembrie 2016.

Iată numai câteva motive pentru care mai marii PSD se tem de Referendum şi vor ca acesta să eşueze. Iată şi cauza în virtutea căreia atât de decredibilizatul CNA , puternic tincturat politic, a oprit difuzarea clipului preşedintelui. Degeaba se bagă în seamă fostul cititor de prompter Herjeu Radu, degeaba îl ameninţă el cu plângeri penale pe dl. Klaus Iohannis. Degeaba face sus-numitul ceea ce aş califica doar un teatru de proastă calitate. Adevărul este cu totul altul. În ireductibilă contradicţie cu ceea ce debitează  fostul angajat al lui Voiculescu şi Ghiţă. Care la CNA nu este decât o simplă sculă a PSD şi a lui Dragnea Nicolae Liviu. 

Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors. ro  şi pe blogurile adevărul.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite