Despre noi

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Călătoresc mult prin ţară. Mă întâlnesc şi vorbesc cu mulţi oameni. Oameni oneşti, cu bun-simţ. Oameni care îşi doresc o viaţă normală, o Românie fără scandaluri inutile, fără manipulări şi victimzări, cu o clasă politică decentă şi serioasă. Oameni sătui de circari şi de nebuni.

Dar sunt mult mai mulţi români cu care nu voi ajunge să vorbesc. Sunt printre ei oameni care nu-şi doresc să discute cu mine. Sunt departe de a fi un extrovertit, aşa că pe mulţi îi înţeleg. 

Unii dintre cei cu care nu voi apuca să vorbesc sunt sătui de politică sau speriaţi de a-şi pierde puţinul pe care îl au. Oameni dependenţi de propaganda toxică a PSD. Oameni care cred că banul public este banul lui Dragnea şi nu banul nostru. Oameni care nu mai pot să creadă că, în fapt, o Românie fără o clasă politică atât de coruptă va fi o Românie cu pensii şi cu salarii mai bune. Că miliardele furate se pot folosi pentru bunăstarea celor mai nevoiaşi şi nu pentru îmbogăţirea şefilor de partide şi a celor din jurul lor.

O Românie cinstită va fi mult mai prosperă. O Românie condusă cinstit va fi lipsită de frica zilei de mâine, de schimbările continue ale legislaţiei menite să îmbogăţească pe unul sau pe altul.

România are nevoie de o reconstruire profundă - si nu numai a infrastructurii. Nu numai creşele, grădiniţele, şcolile, spitalele, şoselele au nevoie de reparaţii.

E nevoie de reconstruirea unei Românii morale, în care oamenilor să nu le fie ruşine sau frică să aprecieze valorile, să nu se simtă inferiori sau fraieriţi atunci când se comportă cu bun-simţ. România de care să fim mândri aici, acasă, dar şi în lume.

Obsesia celor care în urma votului din 2016 şi-au asumat guvernarea a fost în acest ultim an şi jumătate controlul asupra Justiţiei şi nu România. Nu cele trei guverne inepte ale domnului Dragnea, ci noi toţi plătim pentru asta. Instabilitatea şi incompetenţa guvernamentală au dus la o economie în degringoladă, iar creşterea economică este risipită pe măsuri populiste care riscă să ne amaneteze viitorul.

Multă lume începe să înţeleagă că viitorul fiecăruia dintre noi - şi al nostru împreună - nu mai poate fi dat doar unor gargaragii care ne umplu de promisiuni o dată la patru ani. 

Eu sunt convins că în toamnă codurile penale se vor întoarce în Parlament fie retrimise de Curtea Constituţională, fie de către preşedintele României. Şi mai sunt convins că modificările nocive care ar urma să facă din România o ţară a infractorilor care au mână liberă la a distruge şi la a fura, din incompetenţă sau din rea-voinţă, nu vor mai fi votate a doua oară de majoritate. 

Cu ajutorul dumneavoastră, al celor care credeţi într-o Românie cinstită, vom găsi mijloacele pentru ca acest lucru să nu se întâmple. Avem deja un plan pentru asta şi vom acţiona în parteneriat cu prietenii noştri de la USR.

Justiţia şi legile care o încadrează au cu siguranţă nevoie de ajustări. Trebuie să ne asigurăm că niciun om cinstit nu poate fi abuzat de sistemul judiciar, că justiţia acţionează fără control politic, fără interferenţa altor instituţii ale statului, care nu au atribuţii în acest domeniu.

Aceste ajustări trebuie făcute de oameni care, pe lângă legitimitatea votului, au probitate morală şi care nu văd justiţia ca pe propriul duşman pentru simplul fapt că au fost condamnaţi sau pentru că există în lucru dosare penale pe numele lor.

Doar de la acest punct poate porni o reconstruire bazată pe valori, pe principii şi pe bun-simţ, în care să fie parte şi cei care exprimă, dar şi cei care reprimă ceea ce simt.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite