Despre impozitarea pârţurilor şi alte manipulări abjecte

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
sondaj de opinie PSD

Nu, nu e o glumă, ci o temă de campanie propusă de PSD. O temă care, cel puţin în această perioadă a anului, Postul Paştelui, în care fasolea este unul dintre alimentele cele mai des consumate de pensionarii ţării, merită, ne spun social-democraţii, dezbătută.

Concret, Liviu Dragnea&Co au trimis pensionarilor, prin Poşta Română, un pliant electoral în care prezintă marile realizări ale guvernelor PSD care conţine şi un chestionar, ce cuprinde patru întrebări, la care cititorii sunt rugaţi să răspundă. Una dintre ele sună cam aşa: „În ce măsură sunteţi de acord cu propunerea USR-PLUS cu o suprataxă la fasole pentru reducerea pârţurilor care ar polua prea mult aerul?“

Bineînţeles că întrebarea PSD este o ticăloşie, USR-PLUS nu a propus niciodată aşa ceva, dar ce mai contează încă o minciună spusă de liderii unui partid care şi-a pierdut de mult simţul măsurii. În fapt, pentru Dragnea&Co haznaua a devenit principala sursă de alimentare a gândirii lor primitive. Aruncă cu rahat în stânga şi-n dreapta, poluează atmosfera publică, în speranţa că mizeria îi va murdării pe toţi, iar oamenilor le va fi tot mai greu să discearnă între „bine“ şi „rău“, între „curat“ şi „murdar“. Din nefericire, acest gen de diversiune îşi va atinge scopul în punctele-ţintă vizate de tacticienii PSD, oamenii săraci şi puţin educaţi. Mizeria transmisă prin poştă de PSD este doar începutul unui amplu program de manipulare electorală a acestui partid, care va avea în centru ei promovarea sentimentului de frică. Mesajele sunt simple: dacă vin ăştia o să vă impoziteze fasolea; o să-i lase pe homosexuali să se căsătorească şi să vă fure copiii; o să deveniţi sclavii multinaţionalelor; străinii o să vă fure pamântul şi aurul depozitat în străinătate etc.

Pentru a contrabalansa avalanşa de abjecţii pe care PSD le va deversa în spaţiul public e nevoie de o strategie inteligentă. Din păcate, nici PNL, nici USR-PLUS nu dau semne că şi-au reglat tirul. La PNL situaţia e chiar dramatică, iar partidul, în frunte cu liderul său, participă la bătaia generală cu rahat. Sincer, am vaga senzaţie că, de câte ori iese să spună ceva poporului votant, Ludovic Orban „fură“ câteva procente PNL-ului. De exemplu, să ne uităm un pic peste reacţia sa referitoare la nunta Olguţei Vasilescu. Vorbele liderului PNL sunt o capodoperă de populism ieftin, demne de un Gigi Becali, nicidecum de o persoană care doreşte să devină premierul României. Redau textul: „Ce credeţi că am văzut la televizor? Toată ciuma roşie, toţi cei care se băteau cu cărămida în piept că ei fac referendumul pentru familie, arătându-şi ca nişte farisei credinţa, dar nu în Dumnezeu, ci în idolii la care nu au voie să se închine, s-au dus şi au sărbătorit la nuntă sfidând pe toţi românii care cred în Dumnezeu, care respectă tradiţia Bisericii şi care ţin în această perioadă Postul Paştelui. Nici atei nu sunt ăştia, mai degrabă sunt păgâni şi nu mai au voie să conducă România“.

Trecând peste „analizele“ inspirate din gândirea ciobanului din Pipera despre un eveniment privat, discursul lui Ludovic Orban este unul periculos pentru spiritul democratic al unei ţări europene, deoarece liderul PNL împarte cetăţenii României în „creştini“ - cetăţeni buni, care cred în Dumnezeu, respectă tradiţiile, îşi respectă semenii şi ţin Postul Paştelui, şi atei sau păgâni - cetăţeni răi, care nu cred în Dumnezeu, nu ţin Poştul Paştelui şi, pe cale de consecinţă, „nu merită să conducă România“. Astfel de ieşiri nu sunt demne de un politician democrat şi denotă o lipsă de respect pentru cetăţenii români atei sau de alte religii, iar dacă în locul rahatului PSD liberalii ne oferă noroi, votantul tot în mizerie rămâne.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite