Aurelian Bădulescu a postat o fotografie cu Iohannis în postura lui Hitler. PNL cere excluderea fostului viceprimar al Capitalei din PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fotografia postată de Aurelian Bădulescu (PSD) pe Facebook
Fotografia postată de Aurelian Bădulescu (PSD) pe Facebook

Fostul viceprimar al Capitalei şi mâna dreaptă a Gabrielei Firea, Aurelian Bădulescu, a postat vineri o fotografie pe Facebook în care preşedintele Klaus Iohannis apare în postura dictatorului nazist Adolf Hitler. PNL a reacţionat „somând” PSD să ia de urgenţă decizia de excludere din partid a lui Bădulescu şi să se delimiteze de mesajele promovate de acesta.

„Atacurile suburbane ale unor reprezentanţi ai PSD la adresa preşedintelui Klaus Iohannis sunt revoltătoare şi depăşesc orice limită a polemicii politice, aducând atingere demnităţii umane prin retorica degradantă promovată. Astăzi a fost rândul fostului viceprimar al Capitalei, Aurelian Bădulescu, mâna dreaptă a Gabrielei Firea, să lanseze pe o reţea de socializare o imagine abjectă, în care sunt folosite simboluri care aparţin unui regim dictatorial şi criminal din istoria Europei. Somăm conducerea PSD să ia de urgenţă decizia de excludere din partid a lui Aurelian Bădulescu şi să se delimiteze explicit şi fără echivoc de mesajele promovate de acesta”, a transmis, vineri, PNL.

Liberalii afirmă că, în cazul în care reprezentanţii PSD nu se delimitează de mesajele fostului viceprimar, ”este clar că aceasta este, de fapt, o temă explicită a campaniei PSD, singura modalitate în care social-democraţii sunt capabili să desfăşoare competiţia electorală”.

„De asemenea, solicităm organelor abilitate să se sesizeze cu privire eventualele fapte penale săvârşite de Aurelian Bădulescu, precum şi de alţi reprezentanţi ai PSD care au distribuit mesajele acestuia de pe o pagină de socializare, în raport cu prevederile Legii 217/2015 şi a OUG 31/2002 privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii”, au mai transmis liberalii.

Într-o postare pe Facebook, Bădulescu face referire la iohannism – acea doctrină de distrugere a identităţii naţionale şi de renaştere a internaţionalismului marxist” şi publică o fotografie modificată a preşedintelui Iohannis pentru a-l face să semene cu Hitler.

„Klaus Iohannis doreşte întreaga putere. Calcă pe morţi. Scrâşneşte din dinţi. Rage ca o fiară: PeeSeeDeee! (...) ohannismul e acea doctrină de distrugere a identităţii naţionale şi de renaştere a internaţionalismului marxist” (...) Pe înţelesul tuturos, Iohannismul esrte predarea ţării la cheie. Adică, românii să rămână servitorii Europei”, a scris Bădulescu pe Facebook.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite