Deputatul USR Iulian Bulai se plânge că nu a fost lăsat cu bicicleta la Palatul Cotroceni. „Credeam că la Parlament a încremenit comunismul. Fals”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul USR Iulian Bulai povesteşte, într-o postare pe Facebook, că nu a fost lăsat cu bicicleta în curtea Palatului Cotroceni joi, când s-a dus la consultările cu preşedintele Iohannis, fiind nevoit să o lase la poartă.

El spune că şi-a cumpărat bicicleta cu cinci ani în urmă, la Berlin, că în noiembrie 2014 a mers la vot pentru a-l vota pe Klaus Iohannis, iar acum o adusese să-l cunoască. ”Credeam că la Parlament a încremenit comunismul. Fals. La Cotroceni, România e cu 25 de ani în urmă. Am fost acolo azi. Asta am simţit”, conchide el. 

”Am cumpărat-o în septembrie 2014. Berlin. Second hand. 150 €. Când eram un student silitor la relaţii internaţionale, dar departe de a o duce bine financiar. În noiembrie 2014, am mers cu ea în mijlocul nopţii să stau la coadă la vot pentru Klaus Iohannis. Turul doi. Când am plecat de acolo, am luat-o acasă. Pierdeam 75 de euro dacă o vindeam. Strângător. Ca tot românul. Tren. Soţia însărcinată şi bicla în cupeu. Până acasă la Braşov. Apoi spre Neamţ. Azi am mers cu ea să-l vadă pe Iohannis. Mă ajutase enorm acum 5 ani. Un taxi din Schöneberg până la Poarta Brandenburg nu e tocmai ieftin”, relatează Bulai.

Imagine indisponibilă

Ajuns la intrarea Leu la Cotroceni, a fost întâmpinat de un jandarm SPP: căruia îi spunea că venit să se consulte cu preşedintele.

”Îmi zice sec că trebuia să vin cu maşina. Că nu pot intra. Am rămas perplex. Îi zic că nu decide el cu ce trebuia să vin eu la consultări la Cotroceni. Mormăie ceva. Vine o maşină bengoasă din curte: e profund stânjenit şi îmi cere să mă dau la o parte. E ireal ce se întâmpla. În mintea lui, demnitar al statului este egal cu bolid de lux. Aştept să intru după ce vorbeşte cu un anumit colonel căruia îi explică anomalia de la poartă. Unul din delegaţie e cu bicicleta. Îmi zice că s-a rezolvat. Răsuflu uşurat. Iau bicla se coarne şi dau să calc în curte. Mă pune imediat la punct şi îmi zice că nu am voie cu bicla înăuntru. Aşa a zis colonelul. Mă simt ca un câine care vrea să între într-o moschee. E sacrilegiu”, scrie Iulian Bulai.

El şi-a lăsat bicicleta lângă poartă.şi  deşi pe drumul până la intrare a fost salutat de mai mulţi jandarmi el relatează: ”Îs amărât de toată scena şi tot jocul ăsta de-a protocolul într-o cazarmă militară comunistă. Ameninţată grav de venirea mea pe bicicletă. Şi de prezenţa vehiculului periculos în curtea preşedintelui”.

”Domn’ preşedinte, ştiu că e greu să schimbi un sistem, să reformezi o ţară. Dar dacă nu începi prin a face puţin curat în curte, nu ştiu dacă se poate mai mult în afara ei. Credeam că la Parlament a încremenit comunismul. Fals. La Cotroceni, România e cu 25 de ani în urmă. Am fost acolo azi. Asta am simţit. Nu regret că v-am votat, dle Iohannis. Dar în 5 ani cel puţin paznicii îi puteaţi reforma la Cotroceni”, conchide deputatul USR.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite