Deputatul PSD Andreea Cosma, dezvăluiri despre legăturile cu procurorul Mircea Negulescu

Deputatul PSD Andreea Cosma, dezvăluiri despre legăturile cu procurorul Mircea Negulescu

Andreea Cosma FOTO Inquam

Deputatul PSD Andreea Cosma, fiica fostului şef al CJ Prahova, Mircea Cosma, susţine că a avut o relaţie de prietenie cu Mircea Negulescu, fost procuror al structurii DNA din Ploieşti, care ar fi făcut o pasiune pentru ea, iar apoi ar fi ameninţat-o.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Am avut o relaţie de prietenie cu domnul Negulescu, platonică. Fără sex. L-am cunsocut întâmplător la jumătatea anului 2013. A venit însoţit de un client de-al meu. A început apoi să îmi facă avansuri, a încercat să mă cucerească sentimental. Îmi trimitea flori, prăjituri prin intermediul domnului Cantemir. Apoi la repetatele mele refuzuri au încetat avansurile. După 6 luni, pe 1 noiembrie 2013 m-a sunat şi mi-a spus că e procurorul Negulescu şi să mă prezint la camera 33. Dacă nu ajung într-o oră, voi fi arestată. Nu ştiam de ce mă cheamă. Am ajuns la Parchet şi mi-a spus că mi se deschide urmărirea penală. Mi-a spus că e urmărire penală pentru trafic de zbor. Mi-a spus că mă lasă fără casă şi fără meserie şi că îmi va ajunge copilul pe drumuri. Mi-a spus că tatăl meu să îşi dea demisia, altfel eu rămân fără casă. Presiunea a început cu mine. Eu sunt fata lui Mircea Cosma. Mi-a deschis mie dosarul penal, apoi a lucrat dosarul fratelui meu şi al tatălui meu şi l-a declinat apoi la DNA. El nu era atunci la DNA“, a povestit Andreea Cosma la emisiunea de la România TV a lui Victor Ciutacu. 
 
„Mai întâi a fost cuceritor, apoi şi-a schimbat comportamentul. Mi-a făcut percheziţie domiciliară cu mascaţii. Apoi la sediul birului notarial mi-a ridicat 26 de mii de documente încălcând legea. Nu a avut voie să ridice decât un singur document. Mi-a spus să spun ceva despre Sebastian Ghiţă. I-am spus că nu pot să fac nimic. Nu cunosc nimic despre Sebi Ghiţă. Mi-a spus că dacă fac denunţ infracţiunea mea se transformă în neglijenţă în serviciu.
 
Mi-a dat control judiciar şi mi-a spus că e gelos şi că trebuie să merg doar între Bucureşti şi Ploieşti“, susţine Andreea Cosma. Deputatul a povestit că Negulescu i-a ridicat controlul judiciar pentru a merge împreună la mare. „I-am spus că nu pot să mă duc la mare cu el că sunt sub control judiciar. Apoi, mi-a transmis să mă duc la Parchet să îmi ridice controlul judiciar, dar am refuzat să merg la mare şi la munte. Mai târziu m-a scos şi la mall. S-a abţinut apoi în dosarul meu şi a fost repartizat dosarul la altă procuroare.
 
După ce nu a mai fost procurorul meu, a fost la mine la birou. Eu i l-am prezentat pe fratele meu, apoi s-a întâlnit cu tatăl meu. Venea aşa de des că începea să spună poate o să fii socrul sau cumnatul meu. L-am refuzat diplomat, i-am spus că e căsătorit. A început să îmi spună că vrea să divorţeze. Fratele meu i-a spus să nu divorţeze că nu o să stau cu el. Tot ce a trecut în dosarul meu au fost invenţii, mi s-a dat clasare", a mai spus Andreea Cosma la România TV.
 

Suspendat din magistratură

Mircea Negulescu 

Procurorul suspendat Mircea Negulescu a stârnit mai multe controverse după ce Inspecţia Judiciară a demarat trei cercetări disciplinare în cazul său, pentru că, printre altele, ar fi cerut unui alt procuror informaţii cu privire la unele interceptări dintr-un dosar. El este urmărit penal pentru cercetare abuzivă şi influenţarea declaraţiilor în dosarul în care Vlad Cosma, fiul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, a fost trimis în judecată pentru instigare la evaziune fiscală şi spălarea banilor.

Audiat ca martor în dosarul în care foşti şefi de poliţie şi parchet sunt acuzaţi că i-au furnizat lui Sebastian Ghiţă date dintr-un dosar al unor apropiaţi ai fostului preşedinte CJ Prahova, Negulescu le-a spus judecătorilor că a avut "discuţii particulare pe whatsapp" cu fiica acestuia.

 Întrebat de magistraţi de ce a formulat o cerere de abţinere într-o cauză care o privea pe Andreea Cosma, procurorul Mircea Negulescu a răspuns: "Am apreciat că am intrat în nişte discuţii în afara cadrului profesional. Au fost discuţii particulare pe whatsapp. Interesul meu profesional era să aflu dacă Răzvan Alexe a ascuns banii undeva“. 

citeste totul despre: