Deputatul PNL Alexandru Muraru anunţă că a depus plângere împotriva lui Claudiu Târziu: Nu pot trece cu vederea o ameninţare specifică gangsterilor politici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Muraru FOTO Arhivă
Alexandru Muraru FOTO Arhivă

Liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru, a anunţat că a depus plângere la Poliţie pe numele copreşedintelui AUR, Claudiu Târziu, după ce liderul AUR i-a transmis de la tribuna Camerei Deputaţilor: O să dai socoteală pentru mizeriile pe care le verşi în capul AUR”. Potrivit liderului liberal, senatorul l-a ameninţat „făţiş”, iar „violenţa în politică este specifică partidelor totalitare”.

„Astăzi, domnul Claudiu Târziu, copreşedintele AUR, a spus că voi da socoteală pentru ceea ce spun public despre acest partid”, a scris Alexandru Muraru pe Facebook. 

Liderul a completat: „este adevărat că, atunci când am fost întrebat care este cea mai mare păcăleală politică din ultimii 30 de ani, am spus-o cât se poate de clar: AUR. La fel cum altădată am expus, în nenumărate rânduri, cu dovezi şi argumente incontestabile, derapajele extremiste, lozincile antisemite şi îndemnurile la violenţă ale liderilor, membrilor şi simpatizanţilor AUR, în locuri publice ori chiar de la Tribuna Parlamentului. Nicio clipă nu mă voi lăsa intimidat de un partid construit pe valul oportunist al unei crize pandemice, al cărui misiune primară este dezinformarea şi dezbinarea societăţii româneşti”, a mai transmis el. 

Potrivit liderului, „violenţa în politică este specifică partidelor totalitare”, iar membrii AUR „au depăşit o linie roşie”. 

„Pe de altă parte, nu pot trece cu vederea o ameninţare directă, făţişă, specifică gangsterilor politici, incompatibilă cu normele de drept ale unui stat democratic. Drept consecinţă, am depus o plângere penală prealabilă la Poliţie pentru săvârşirea infracţiunii de ameninţare. Din punctul meu de vedere, cred că reprezentanţii AUR au depăşit o linie roşie. Violenţa în politică este specifică partidelor totalitare, extremist, iar prin ceea ce s-a întâmplat astăzi, s-a dovedit că ceea de am spus de-a lungul timpului despre această formaţiune politică a fost corect”, mai scrie Muraru. 

Claudiu Tîrziu: „O să dai socoteală pentru mizeriile pe care le verşi în capul AUR”

Dacă eram legionar, ştiţi cum procedam, aşa, doar cu cuvinte. Muraru, cum îţi mai spune ţie nicule, cum o să dai socoteală pentru mizeriile pe care le verşi în capul AUR”, i-a transmis Claudiu Târziu liderului de la tribuna Camerei Deputaţilor.

„Cine sunt extremiştii? Noi sau cineva care încearcă să ducă ţara de râpă, care face segregare pe motive medicale, cineva, fl cîţu şi echipa dumisale, care lasă să moară românii în spitalele pe care nu le îngrijeşte, nu le repară. Cine aruncă ţara în haos? Cei din cauza cărora ne mor apropiaţii în spitale? Cîţu şi Iohannis sunt responsabili pentru haos. De unul scăpăm astăzi”, a mai spus Claudiu Tîrziu. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite