Deputatul Ovidiu Ganţ: O serie de membri PSD au reluat atacurile mizerabile la adresa minorităţii germane. Cer premierului să îl demită pe Vâlcov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ spune că „o serie de membri PSD au reluat atacurile mizerabile“ la adresa minorităţii germane şi a reprezentantului ei legitim în Parlament, Guvern şi relaţii internaţionale şi că este indamisibil că Darius Vâlcov nu a fost demis imediat de către premierul Viorica Dăncilă, căreia îi „solicită imperativ“ acest lucru.

„În ultima perioadă, o serie de membri PSD au reluat atacurile mizerabile la adresa minorităţii germane şi a reprezentantului ei legitim în Parlament, Guvern şi relaţii internaţionale, Forumul Democrat al Germanilor din România. Aceste calomnii ordinare au început în campania pentru alegerile prezidenţiale din 2014 şi continuă până azi. Efectul lor se resimte în societatea românească, inducând o stare conflictuală, instigând populaţia la ură şi discriminare pe criterii etnice împotriva minorităţii germane. Totodată, ele compromit imaginea internaţională a ţării noastre şi relaţiile bilaterale cu Republica Federală Germania. Ultimul care şi-a permis asemenea calomnii ocupă funcţia de consilier de stat şi se numeşte Vâlcov Darius Bogdan“, a declarat Ganţ, în Parlament, potrivit News.ro

Deputatul spune că este inadmisibil că Darius Vâlcov nu a fost demis imediat de către premierul Viorica Dăncilă, căreia îi solicită „imperativ“ acest lucru, precum şi să ia atitudine faţă de membrii Executivului care au asemenea exprimări, cum ar fi ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu. 

De asemenea, deputatul FDGR cere PSD şi lui Liviu Dragnea să se delimiteze de declaraţiile unor asemenea membri, inclusiv de cele ale fostului ministru Liviu Pop. „Sper că susţinerea arătată public numitului Vâlcov Darius Bogdan, în sensul că nu ar fi necesară demiterea acestuia, să fi fost o scăpare de moment a preşedintelui PSD, şi nu o susţinere morală a afirmaţiilor acestuia. Acest gen de afirmaţii şi atacuri nu au nicio legătură cu social-democraţia europeană, fiind mai degrabă specifice unor partide de sorginte bolşevică. De aceea, îmi exprim speranţa că membri onorabili ai PSD vor condamna acest gen de afirmaţii ticăloase, contribuind astfel la o Românie democratică, caracterizată prin relaţii interetnice exemplare, aşa cum le consacră Constituţia ţării noastre şi cum au fost până de curând", a mai afirmat Ovidiu Ganţ.

Consilierul premierului, Darius Vâcov, a postat duminică pe pagina sa de Facebook un clip video care sugerează că #rezist şi Forumul Democrat al Germanilor din România sunt organizaţii naziste. În montaj apare şi o fotografie cu preşedintele Iohannis, pe care îl aseamănă cu Hitler.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite