Deputatul Gabriela Podaşcă va candida la şefia TSD. Congresul, pe 12 decembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriela Podaşcă      Foto Adevarul
Gabriela Podaşcă      Foto Adevarul

Deputatul Gabriela Podaşcă a anunţat, pe Facebook, că va candida pentru şefia Tineretului Social-Democrat (TSD). Congresul va avea loc la sfârşitul săptămânii viitoare, pe 12 decembrie, la Romexpo, după cum a anunţat Liviu Dragnea.

„Dragii mei, am luat hotărârea să candidez la preşedinţia TSD. Vă mulţumesc tuturor celor care m-aţi încurajat să fac acest pas. Împreună putem să transformăm TSD într-o mişcare din care tinerii să-şi dorească să facă parte şi care să ne facă pe noi mândri că suntem ‪#‎tineridestanga‬. Împreună putem să spunem stop plecării tinerilor din România şi să le oferim celor care au plecat un motiv să se întoarcă acasă. Pentru asta, am nevoie de sprijinul vostru! Pe 12 decembrie la Congresul TSD" a scris Podaşcă pe contul ei de Facebook.

Dacă ar câştiga alegerile la Congres, Podaşcă ar deveni prima femeie lider al TSD. „Nu poţi să construieşti viitorul unei ţări fără tineri. TSD trebuie să se implice în această dezbatere - cum îi convingem pe tineri să rămână în România. Nu va fi un obiectiv uşor de atins, dar, dacă ne propunem acest lucru, atunci vom începe să ne implicăm în acele domenii care îi interesează în mod real pe cei care sunt din aceeaşi generaţie cu noi - crearea de locuri de muncă, locuinţe pentru tineri, educaţie de calitate. Am început deja, împreună cu partenerii sociali, dezbaterile pentru actualizarea Legii Tinerilor. La Congres voi lansa proiectul Stop2Go, care cuprinde priorităţile pentru atingerea obiectivului privind oprirea emigraţiei tinerilor", a precizat Podaşcă.

Congresul pentru alegerea preşedintelui Tineretului Social Democrat se va ţine pe 12 decembrie, la Romexpo. Până în acest moment şi-au anunţat candidatura, pentru şefia Tineretului Social Democrat, Gabriela Podaşcă şi Gabriel Petrea, şi, potrivit lui Liviu Dragnea, ambele variante "sunt bune".

"Toate variantele sunt bune, am înţeles că Gabi Podaşcă candidează, Gabi Petrea candidează, deci dacă sunt decât ei doi candidaţi, sigur preşedintele va fi Gabi", a spus Dragnea. 

În prezent, funcţia de preşedinte al organizaţiei de tineret a PSD este ocupată de deputatul Mihai Sturzu, care a intrat însă în conflict cu actuala conducere a partidului, contestând modul în care a avut loc alegerea lui Liviu Dragnea în fruntea social-democraţilor, la congresul din octombrie.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite