„Deputatul AKM“, către ministrul Justiţiei: Vă cer public revocarea procurorului general

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu, cunoscut şi ca „deputatul AKM“, i-a cerut marţi ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, în cadrul Comisiei speciale pentru modificarea legilor Justiţiei, revocarea din funcţie a procurorului general, Augustin Lazăr, susţinând că acesta „defăimează“ Parlamentul şi membrii Comisiei, numindu-i „infractori de rang înalt“.

Cătălin Rădulescu i-a cerut public ministrului Justiţiei să îl revoce din funcţie pe procurorul general, susţinând că acesta defăimează Parlamentul României şi pe aleşi, el neavând dreptul să critice modificările legilor.

„Aş vrea să vă sesizez şi să vă cer în acelaşi temă să luaţi măsuri drastice împotriva procurorului general, care şi-a permis şi îşi permite în continuare să defăimeze Parlamentul României, afirmând că nu doar membrii Comisiei (pentru legile Justiţiei – n.r.), dar şi parlamentarii României, aleşi de poporul român, sunt infractori de rang înalt. Vă cer public, domnule ministru ca să cereţi revocarea acestui procuror general care n-a înţeles că dânsul nu face politica penală a a acetei ţări, ci o face Parlamentul României, aşa cum se face în orice ţară civilizată şi nu poate să îşi permită să facă declaraţii publice sau să facă critici asupra legilor”, a afirmat deputatul PSD.

Cătălin Rădulescu este deputat la al treilea mandat, iar în decembrie 2016 a fost condamnat definitiv la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru dare de mită şi efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia.

În luna mai a acestui an, Rădulescu a fost pus sub acuzare pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, în dosarul deschis de procurorii Parchetului instanţei supreme după ce parlamentarul a declarat că protestatarii din Piaţa Victoriei ar trebui alungaţi cu tunurile cu apă şi că are o mitralieră AKM cu care a luptat la Revoluţie, pe care este pregătit să o folosească din nou.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite