„Deputatul AKM”, atac spre Guvern pentru întârzierea amnistiei şi graţierii: În orice ţară normală la cap, era deja dată. Întrebaţi bădălăii de ce tot amânăm

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul PSD Cătălin Rădulescu. Foto: Inquam.
Deputatul PSD Cătălin Rădulescu. Foto: Inquam.

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a vorbit luni despre ordonanţa de urgenţă pentru amnistie şi  graţiere despre care a spus că în „orice ţară normală la cap ar fi fost deja adoptată”. Rădulescu a atacat guvernul prin proaspătul ministru al Economiei, Niculae Bădălău, spunând că pentru a descoperi de ce Executivul tot amână OUG-ul „ar trebui întrebaţi bădălăii şi alte personalităţi de la noi”.

„M-am săturat să tot vorbesc despre un lucru care trebuie făcut pentru că altfel miile de oameni care au fost abuzaţi, liberalii ştiu dar nu vor să spună, asta e partea doua, e chestiune de politică, dar poporul român ştie că în aceşti opt ani - mai mult decât să spui că completurile de 5 judecători sunt ilegal constituite, că protocoale sunt ilegale, că au fost ascultări ilegale, că au fost făcute dosare cu echipe mixte şi că s-au dat bileţele la judecători, că aşa a vrut sistemul format din 15-20 de persoane - eu cred că nu mai trebuie să discutăm subiectul ăsta. În orice ţară civilizată era dată amnistia şi graţierea în a doua secundă. Noi tot o amânăm, de ce? Nu ştiu. Întrebaţi bădălăii şi alte personalităţi de la noi. De ce să amânăm un lucru necesar pentru români, oameni care au fost abuzaţi?”, a declarat deputatul AKM marţi, la Digi24.

Cătălin Rădulescu a mai spus că abordarea presei şi a opiniei publice potrivit căreia o astfel de ordonanţă s-ar da „pentru cineva anume” este greşită, legiile find în general pentru cetăţeni şi nu pentru anumite persoane. 

„Nu îmi place termenul în care discutăm subiectul ăsta şi anume că ordonanţa trebuie dată pentru ceva. Spunând în media prostia asta, toata lumea va crede că o ordonanţă sau lege se dă pentru o anumită persoană. Ordonanţele sau legile se fac pentru cetăţeni. că dintre aceştia beneficiază direct sau indirect X sau Y este partea a doua. Dar nu am văzut până acum ca o anumită lege sau ordonanţă să fie dată pentru cineva. Că de ea a beneficiat cineva anume, asta e partea a doua”, a spus, la Digi24, deputatul PSD Cătălin Rădulescu.

Proiectul ordonanţei de urgenţă privind amnistia şi graţierea este aproape finalizat şi va fi adoptat în ultima şedinţă de Guvern de dinaintea Crăciunului, susţin surse politice pentru Adevărul. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite