Deputatul AKM, amendat într-o benzinărie pentru că nu a purtat mască şi i-a jignit pe poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu, supranumit şi „Mitralieră”, a primit marţi o amendă după ce a intrat într-o benzinărie fără masca de protecţie. De asemenea, acesta l-ar fi jignit pe poliţist.

Cătălin Rădulescu a explicat într-o intervenţie televizată că motivul pentru care nu a avut mască e că unul dintre braţele măştii i se rupsese şi nu avea cum să o poarte. Social-democratul a mai spus că a încercat să îi explice „acestui poliţist cu şapte clase sau două”, situaţia şi a adăugat că relevant este „că un poliţist mă învaţă pe mine, eu fiind medic chirurg, cum să port o mască”.

De asemenea, social-democratul e de părere că „masca e o prostie” şi şi-a exprimat neîncrederea în existenţa asimptomaticilor.

Poliţia Capitalei a emis marţi un comunicat de presă în care precizează că deputatul a refuzat să îşi fixeze masca de protecţie şi că l-ar fi jignit pe agentul de poliţie. Totodată, acesta le-ar fi spus poliţiştilor că este demnitar şi că e scutit de la purtarea măştii, potrivit surselor G4media.ro

Poliţia a emis un comunicat oficial în care relatează evenimentul, fără a menţiona însă că e vorba despre deputatul Rădulescu.

Poliţia arată în comunicat că deputatul PSD a refuzat să îşi fixexe masca şi l-ar fi jignit pe agentul de poliţie. Mai mult, el le-ar fi spus poliţiştilor că e demnitar şi că e scutit de la purtarea măştii, potrivit surselor G4Media.ro.

„În data de 17.07.2020, poliţist din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Brigada Rutieră, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a fost sesizat de către un cetăţean cu privire la faptul că două persoane, bărbat şi femeie, ce se aflau in interiorul unui spaţiu comercial, nu poartă mască de protecţie.

Poliţistul s-a deplasat la locaţie şi a solicitat celor două persoane să îşi fixeze corespunzător mască. Femeia s-a conformat solicitării, dar bărbatul a refuzat. La momentul în care i s-a adus la cunoştinţă că va fi sancţionat contraventional a adresat cuvinte şi expresii jignitoare.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional conform prevederilor Legii nr 61 din 1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, precum şi Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, se arată în comunicatul transmis de poliţie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite