Deputaţii votează astăzi moţiunea anti-Şeitan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Şeitan, ministrul Muncii
Mihai Şeitan, ministrul Muncii

Deputaţii votează astăzi moţiunea simplă iniţiată de PSD+PC împotriva ministrului Muncii, Mihai Şeitan. Moţiunea intitulată "Şeitan, un tsunami PDL care înghite salariile, pensiile şi locurile de muncă ale românilor" a fost discutată, ieri, în plenul Camerei Deputaţilor.

Pentru ca moţiunea să treacă are nevoie de susţinerea majorităţii deputaţilor prezenţi. În cazul în care o moţiune simplă este aprobată, hotărârea Camerei se va trimite Guvernului, care va ţine cont de poziţia exprimată în cuprinsul respectivei moţiuni. Tot astăzi va mai fi  dezbătută şi votată moţiunea liberalilor împotriva ministrului Sănătăţii, Attila Cseke.

Între activitatea lui Şeitan şi legea salarizării unice

În timpul dezbaterii de ieri, deputaţii opoziţiei au criticat activitatea ministrului, dau au vorbit şi despre implicarea social-democraţilor în redactarea legii salarizării unice.

Încă de la început, în discursul său, ministrul Mihai Şeitan a încercat să demonteze punctual toate acuzaţiile pe care i le-au adus deputaţii opoziţiei, relatează Agerpres.

El nu a uitat însă să menţioneze că principalul semnatar al moţiunii - PSD - s-a aflat la cârma Ministerului Muncii chiar în momentul elaborării legii unitare de salarizare, punct pentru care a el fost criticat în demersul antiguvernamental.

Despre responsabilitatea pe care au pesediştii în conceperea legii de salarizare unitară a vorbit şi deputatul liberal Victor Paul Dobre.

La rândul său, deputatul PSD+PC Adrian Solomon a susţinut că ministrul Şeitan vrea să ducă România în secolul XIX şi l-a acuzat de ''minciuna prin omisiune''.

Deputatul UDMR Kerekes Karoly a spus că afirmaţia făcută în textul moţiunii simple, potrivit căreia Şeitan ar face declaraţii "iresponsabile" este "exagerată".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite