Deputaţii resping cererea comunităţii LGBT de a primi gratuit o sală pentru o dezbatere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputaţii nu au fost de acord cu acordrea unei săli comunităţii LGTB pentru o dezbatere. FOTO Mediafax
Deputaţii nu au fost de acord cu acordrea unei săli comunităţii LGTB pentru o dezbatere. FOTO Mediafax

Deputaţii au respins, luni, solicitarea unei organizaţii LGBT care dorea să primească gratuit o sală în Camera Deputaţilor pentru a organiza o dezbatere, secretarul Niculae Mircovici argumentând că parlamentarii ''nu au înţeles semnificaţia profund culturală a acestei activităţi'“.

„A mai fost o solicitare adresată prin comisia de drepturile omului, culte şi minorităţi, o solicitare din partea... organizaţiei NSBT (LGBT - n. r.), mă rog: lesbiene, homosexuali, transsexuali şi parcă mai era o categorie... Aşa, şi gay, deşi între homosexuali şi gay eu nu fac diferenţa, poate că nu sunt aşa de cult, prin care solicită o gratuitate pentru o dezbatere în Camera Deputaţilor. Din păcate, Biroul Permanent, neînţelegând semnificaţia profund culturală a acestei activităţi, a respins solicitarea de gratuitate a organizării unei astfel de activităţi la Camera Deputaţilor “, a declarat secretarul Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor Niculae Mircovici.

El a mai spus că niciun membru al conducerii Camerei Deputaţilor nu s-a împotrivit acestei respingeri.

Citeşte şi:

Două asociaţii au fost amendate pentru discriminarea minorităţilor sexuale

Alianţa Familiilor din România şi Asociaţia Provita au fost amendate cu câte 1.000 de lei de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), după ce au au afişat, pe panouri publicitare, în Capitală, mesaje împotriva evenimentelor organizate în cadrul Lunii istoriei LGBT (colectivitatea lesbiană, gay, bisexuală şi transsexuală, n.r.), în februarie.

O asociaţie LGTB din Franţa anunţă primele adopţii realizate de familii formate din persoane de acelaşi gen

La cinci luni de la promulgarea legii care permite căsătoria şi posibilitatea realizării de adopţii de persoane de acelaşi sex, o asociaţie din Franţa pentru apărarea familiilor formate din persoane de acelaşi sex a anunţat vineri primul caz de adopţie a unui copil de către o familie de lesbiene.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite