Deputaţii resping cererea comunităţii LGBT de a primi gratuit o sală pentru o dezbatere

Deputaţii resping cererea comunităţii LGBT de a primi gratuit o sală pentru o dezbatere

Deputaţii nu au fost de acord cu acordrea unei săli comunităţii LGTB pentru o dezbatere. FOTO Mediafax

Deputaţii au respins, luni, solicitarea unei organizaţii LGBT care dorea să primească gratuit o sală în Camera Deputaţilor pentru a organiza o dezbatere, secretarul Niculae Mircovici argumentând că parlamentarii ''nu au înţeles semnificaţia profund culturală a acestei activităţi'“.

„A mai fost o solicitare adresată prin comisia de drepturile omului, culte şi minorităţi, o solicitare din partea... organizaţiei NSBT (LGBT - n. r.), mă rog: lesbiene, homosexuali, transsexuali şi parcă mai era o categorie... Aşa, şi gay, deşi între homosexuali şi gay eu nu fac diferenţa, poate că nu sunt aşa de cult, prin care solicită o gratuitate pentru o dezbatere în Camera Deputaţilor. Din păcate, Biroul Permanent, neînţelegând semnificaţia profund culturală a acestei activităţi, a respins solicitarea de gratuitate a organizării unei astfel de activităţi la Camera Deputaţilor “, a declarat secretarul Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor Niculae Mircovici.

El a mai spus că niciun membru al conducerii Camerei Deputaţilor nu s-a împotrivit acestei respingeri.

Citeşte şi:
 
 
Alianţa Familiilor din România şi Asociaţia Provita au fost amendate cu câte 1.000 de lei de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), după ce au au afişat, pe panouri publicitare, în Capitală, mesaje împotriva evenimentelor organizate în cadrul Lunii istoriei LGBT (colectivitatea lesbiană, gay, bisexuală şi transsexuală, n.r.), în februarie.
 
 
La cinci luni de la promulgarea legii care permite căsătoria şi posibilitatea realizării de adopţii de persoane de acelaşi sex, o asociaţie din Franţa pentru apărarea familiilor formate din persoane de acelaşi sex a anunţat vineri primul caz de adopţie a unui copil de către o familie de lesbiene.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările