Deputaţii PSD protestează în Parlament cu pancarte pe care scrie „Demisia Voiculescu”. PSD depune moţiune simplă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputaţii PSD cer demisia lui Vlad Voiculescu. FOTO: Facebook Vasile Citea
Deputaţii PSD cer demisia lui Vlad Voiculescu. FOTO: Facebook Vasile Citea

Deputaţii PSD s-au prezentat în Parlament cu pancarte în prima zi a sesiunii parlamentare din acest an în semn de protest la adresa ministrului Sănătăţii. Social-democraţii cer demisia lui Vlad Voiculescu, iar Marcel Ciolacu a anunţat că partidul său va depune o moţiune simplă împotriva ministrului Sănătăţii, arată digi24.ro

UPDATE Marcel Ciolacu: Aşa se întâmplă când pui ministru un politruc cu 100% foame de imagine publică!

„Tragedia de la „Matei Balş” arată ce se întâmplă când pui ministru un politruc cu 100% foame de imagine publică şi 0% acţiuni concrete pentru a proteja sănătatea românilor! De aceea, trebuie să punem rapid STOP acestui film de groază: Voiculescu, demisia!!!” a scris preşedintele PSD pe Facebook.

UPDATE Gabriela Firea: Demisia, pentru incompetenţă şi lipsă de umanitate!

Şi Gabriela Firea a dat curs „protestului” social-democrat, cerând demisa lui Vlad Voiculescu pentru „incompetenţă şi lipsă de umanitate”. Aceasta a scris pe Facebook că ministrul Sănătăţii nu poate fi considerat un începător fără simţul responsabilităţii pentru că a ocupat o funcţie de ministru şi în cabinetul Cioloş.

„Senatorii social democraţi au cerut acum câteva minute demisia ministrului sănătăţii, pentru incompetenţa şi lipsa de umanitate. Actualul ministru nu poate fi considerat un începător lipsit de responsabilitate, pentru că a mai fost ministru în guvernul Cioloş, se presupune că ştie în detaliu problemele din sănătate, are soluţii - aşa s-a bătut cu cărămida în piept în campanie. În plus, a preluat ştafeta de la un coleg din coaliţia pierzătorilor (...) penelistul Tătaru, care a manageriat Sănătatea 1 an şi 3 luni. Demisia sau demiterea sunt singurele soluţii onorabile, dacă PNL şi USR - Plus mai au vreun pic de onorabilitate şi de respect faţă de români.” a spus Gabriela Firea într-o postare pe Facebook. 


„Când vine Voiculescu la conducere se întâmplă tragedii”, a declarat deputatul PSD, Gabriel Zetea, un apropiat al fostului ministru PSD al Săntăţii, Sorina Pintea.

„Nu cred că are ce să mai caute în funcţia asta după tot ce s-a întâmplat. Era o chestiune de bun simţ să demisioneze în semn de compasiune şi în semn de înţelegere a tot ce se întâmplă în momentul de faţă”, a spus şi Mihai Fifor, fost ministru al Internelor.

„Domnul Voiculescu nu cred că este singurul vinovat, trebuie să ne amintim că a domnul Orban a condus guvernul un an şi jumătate şi Klaus Iohannis este preşedinte de 6 ani. Nu îi cerem demisii pentru că au ars aceste spitale, îi cerem demisia pentru modul sfidător pentru modul în care s-a comportat şi modul în care tratează această situaţie fără niciun regret şi fără nicio simpatie”, a declarat liderul de grup al PSD, Alfred Simonis în debutul şedinţei de plen.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că va depune o moţiune de cenzură simplă împotriva lui Vlad Voiculescu. Moţiunea fost anunţată încă de săptămână trecută, înaintea incendiului de la „Matei Balş”, când Ciolacu spunea că urmează să îi cheme la audieri pe responsabilii campaniei de vaccinare anti-COVID.

„La 1 februarie, începe sesiunea parlamentară şi vom chema la audieri pe cei responsabili de acest haos în campania de vaccinare şi de testare (...). Ei deja vorbesc numai de vaccinare, fără să aibă vaccin şi fără să aibă reguli foarte clare”, a declarat preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, conform digi24.ro. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite