Deputata care a anunţat că lipseşte de la votarea moţiunii de cenzură, desfiinţată pe propria pagină de Facebook: „Nu cred că mai reprezinţi pe cineva în România“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputata Oana Bîzgan, care a fost aleasă pe listele USR dar a devenit ulterior independentă, a anunţat că lipseşte de la votarea moţiunii de cenzură pentru a participa la o conferinţă de dezvoltare personală.

Potrivit unui anunţ postat miercuri, 9 octombrie, pe pagina personală de Facebook, deputata independentă Oana Bîzgan nu va participa la votarea moţiunii de cenzură, deşi a votat pentru declanşarea procedurii. Bîzgan spune că urmează să plece la Londra unde va participa la „un program de fellowship dezvoltat de World Economic Forum în colaborare cu Apolitical Academy“.

„Sunt aici să reprezint România, fiind singura femeie politician din România selectată de WEF în calitate de Young Global Leader. Este prima plecare din acest program şi este un angajament luat de acum câteva luni. Am petrecut luni de zile să pregătesc şi întâlniri restrânse la Londra cu alţi Young Global Leaders de pregătire a programului. Neprezentarea mea la această primă întâlnire ar fi însemnat excluderea din program. Toate partidele cu care am discutat au avut informaţia că voi fi plecată începând de miercuri. Demersurile deplasării au început cu mult înainte să înceapă jocul politic cu data în care se va vota această moţiune“, scrie Oana Bîzgan în postarea de pe Facebook.


Anunţul a fost comentat de sute de români care o critică dur pentru alegerea făcută:

„Cu tot respectul Oana Bîzgan, dar dacă sunteţi de părere că un program de dezvoltare personală este mai important decât un vot decisiv în parlament, unde aţi fost aleşi de votanţii USR-ului, un angajament care nu s-a schimbat deloc cu demisia dumneavoastră din partid şi un angajament pe care vi l-aţi luat cu mult înainte faţa de programul de Young Global Leaders, ar trebui să vă fie ruşine. Şi din punctul de vedere moral demisia dumneavoastra din Parlament este urgentă“.

„Nu cred că în acest moment mai reprezinţi pe cineva în România. Poate nu ţi-ar strica mai multă istorie că să vezi cu ce sacrificii s-a scris istorie în România. Îţi urăm succes. Trecem noi şi peste asta“

„Înţeleg că aveai alte angajamente anunţate în prealabil, Oana. Dar oare nu este jobul de parlamentar jobul tău full-time? Nu pentru asta eşti plătită din bani publici? Nu pentru asta ai fost aleasă de cetăţeni, ca să-i reprezinţi la TOATE voturile din parlament? De ce este mai importantă participarea ta la acea conferinţă şi acel program decât prezenţa ta la un vot în parlament?“

„Oribil pentru noi care am votat în 2016 pentru ca tu să fii în Parlament, printre altele şi pentru momente ca cel de mâine! Minunat pentru tine că eşti la Londra pe banii noştri exact când este nevoie de tine în Parlament, acolo unde este de fapt locul tău de muncă! Din banii ăia mulţi de diurne şi cabinete cu secretare şi mâncare şi transport nu se poate plăti un bilet dus-întors Londra-Bucureşti mâine?!“.

Potrivit calculelor făcute în seara zilei de 9 octombrie, moţiunea de cenzură ar putea fi votată la limită, cu 233 de voturi (exact cât sunt necesare), după ce liderii PSD au reuşit să rupă 8 voturi de la Opoziţie în ultimele zile.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite