Deputat USR, după ce Dragnea  a anunţat autostrăzi construite de CNAIR: Sunteţi incapabili. Nu poţi face rachetă cu proşti şi hoţi. Tot cutie de conserve îţi iese

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul USR Cătălin Drulă critică afirmaţiile liderului PSD Liviu Dragnea, potrivit cărora Guvernul va construi autostrăzi „în regie proprie“. „Adică CNAIR, care nu e în stare nici măcar nişte licitaţii să facă, CNAIR, unde prostia şi hoţia dau pe afară, va putea gestiona proiecte complexe de inginerie“, susţine, ironic, Drulă.

„Fapt: PSD nu e în stare să construiască autostrăzi. De fapt, nu e în stare să construiască mai nimic. Dragnea vine azi cu o petardă: construcţia de autostrăzi «în regie proprie». Probabil pe punctaje de la consultanţi care fac apel la nostalgia după vremurile construcţiei socialiste.

Periodic reapare prostia asta cu «regia proprie» ca soluţie la impotenţa de la Transporturi. Adică CNAIR care nu e în stare nici măcar nişte licitaţii să facă, CNAIR, unde prostia şi hoţia dau pe afară, va putea gestiona proiecte complexe de inginerie.

Dragnea, sunteţi incapabili. Nu poţi face rachetă spaţială cu proşti şi hoţi. Tot cutie de conserve îţi iese. Soluţia la prostie şi hoţie e competenţă şi integritate. Dar pe-asta voi nici n-o înţelegeţi, nici n-o puteţi face. O vom pune noi în practică. Mai e puţin“, a scris Cătălin Drulă pe Facebook. 

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă la Târgu Jiu, că ar trebui ca autostrăzile să fie construite în regie proprie de către compania naţională de drumuri, CNAIR, iar căile ferate de către CFR Infrastructură. Dragnea a spus că a şi discutat despre acest lucru cu ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

„Am cerut dlui ministru al Transpoturilor să vorbească cu cei de la companie să se gândească în mod serios în ce măsură şi cât de repede poate compania naţională de drumuri să înceapă să lucreze în regie proprie inclusiv autostrăzi, pentru că de prea mulţi ani în România companiile şi în special companiile mari străine încasează foarte mulţi bani pe claim-uri şi kilometrii de autostradă sunt mai puţini decât banii care sunt alocaţi de statul român şi inclusiv din fonduri europene. Nu mai vorbesc că se stau 2, 3, 4 ani până când se termină procedurile de achiziţie şi după 4 ani trebuie din nou să se refacă studiile de fezabilitate şi datele de proiectare, pentru că s-au schimbat lucrurile în 4 ani”, a declarat Dragnea.

El a spus că speră ca noul ministru al Transporturilor să mişte rapid lucrurile în direcţia asta, pentru că „avem bani, avem dorinţă, avem plan, sunt proiecte, doar trebuie să se procedeze rapid la aceste execuţii”.

„Se întârzie foarte mult pentru că se contestă companiile între ele. (…) Noi nu putem să rămânem prizonierii acestor lăcomii. Vrem să facem autostrăzi. Şi i-am spus dlui ministru să se gândească să procedeze în acelaşi fel şi la CFR. (…) Trebuie măsuri rapide, decizii rapide şi CFR Infrastructură poate să înceapă un program de dotări ca pe anumite tronsoane să înceapă să lucreze în regie proprie”, a precizat Liviu Dragnea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite