Deputat USR în Comisia SRI: Coldea a spus că erau politicieni care se ofereau să dea informaţii SRI. N-a negat faptul că Dragnea era unul dintre ei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucian Stanciu-Viziteu, deputat al USR în Comisia de control a SRI, a povestit ce s-a discutat la audierea lui Florian Coldea, fost director-adjunct al SRI. Potrivit deputatului USR, Coldea le-a spus că erau politicieni care se ofereau să dea infromaţii serviciului, iar întrebat dacă printre ei a fost şi Liviu Dragnea, fostul şef-adjunct a spus că „nici nu confirmă, nici nu infirmă“, adică nu a negat.

„Florian Coldea a declarat ieri în cadrul audierilor din Comisia de control a SRI că au existat politicieni care se declarau voluntari să ofere informaţii şi solicitau pentru acest lucru întâlniri cu conducerea Serviciului Român de Informaţii. În acest context l-am întrebat pe Florian Coldea dacă unul dintre aceşti politicieni voluntari era şi Liviu Dragnea, însă am primit răspunsul clasic pe care îl oferă serviciul în momentul în care nu poate comenta sau dezvălui o informaţie, şi anume celebrul «nici nu confirm nici nu infirm». Menţionez că în alte situaţii, ofiţeri ai SRI sau conducerea serviciului au respins ferm alegaţiile pe care le-au considerat neadevărate”, arată deputatul USR, Lucian Stanciu-Viziteu, membru al Comisiei de control a SRI.

Potrivit reprezentantului USR, Coldea a vorbit şi de Sebastian Ghiţă. „Coldea a mai explicat că anumiţi politicieni, când au văzut că relaţiile instituţionale cu oficiali ai SRI nu le asigură protecţia în faţa legii, au început să atace instituţia. Fostul numărul doi din SRI l-a oferit ca exemplu în acest sens pe Sebastian Ghiţă, fugit astăzi în Serbia”, mai spune Stanciu-Viziteu.

De asemenea, deputatul USR a afirmat că Manda, şeful comisiei, a dus discuţiile în direcţii care nu sunt de interes public. „În ciuda faptului că prezenţa lui Florian Coldea ar fi putut oferi clarificări suplimentare asupra unor chestiuni de interes public, am avut tot timpul senzaţia că preşedintele Comisiei de control a SRI, domnul Claudiu Manda, a refuzat să ducă discuţia în direcţia corectă. Am avut senzaţia, timp de 8 ore, că grija principală a domnului Manda a fost aceea ca nu cumva domnul Coldea să spună ceva ce ar putea aduce prejudicii directe domnului Liviu Dragnea. Probabil aşa se explică şi discuţia privată dintre domnul Manda şi generalul Coldea, de aproximativ jumătate de oră, dinaintea începerii audierii.”, a mai explicat Stanciu-Viziteu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite