Deputat PSD, despre modificarea serviciilor în sănătate în funcţie de contribuţie: Unde vom ajunge? Şcoli separate pentru bogaţi şi săraci?

Deputat PSD, despre modificarea serviciilor în sănătate în funcţie de contribuţie: Unde vom ajunge? Şcoli separate pentru bogaţi şi săraci?

Deputatul PSD Petre Florin Manole. Foto: Eduard Enea.

Deputatul PSD Petre Florin Manole a contestat, printr-o postare pe Facebook, propunerea ministrului de Finanţe, Eugen Teodorovici, potrivit căreia pachetele de servicii în sănătate ar trebui diferenţiate în funcţie de cotizaţia CASS. Social-democratul a afirmat că „Teodorovici greşeşte”, explicând că PSD a primit mandat de la votanţii săi pentru a aduce prosperitate şi pentru a reduce inechităţile din societate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Deputatul PSD Petre Florin Manole l-a contrazis, printr-o postare pe pagina sa de Facebook, pe ministrul de Finanţe Eugen Teodorivici, potrivit căruia România ar avea nevoie de servicii de sănătate diferenţiate în funcţie de cotizaţia CASS a fiecărui cetăţean. 

„Ministrul Eugen Teodorovici greşeşte în legătură cu pachetele de servicii de sănătate diferenţiate, în funcţie de cuantumul cotizaţiei pentru sănătate. În primul rând, o astfel de măsură este greşită din perspectivă economică şi socială. Ea conduce la accentuarea inegalităţii dintre săraci şi bogaţi şi la instituirea unui sistem de sănătate discriminatoriu. Deschidem un drum către o societate divizată. Unde vom ajunge; şcoli separate pentru bogaţi şi săraci, străzi pe care circulă doar cei cu venituri mai mari pentru că, nu-i aşa, contribuie mai mult?”, a scris acesta pe Facebook.

Totodată, Manole a enumerat textele legislative care contravin unei astfel de măsuri, printre ele numărându-se Constituţia României şi Legea sănătăţii. 

„În al doilea rând, la o lectură a Constituţiei, România este stat de drept, democratic şi social (art. 1 alin. 3). Pentru a da sens dimensiunii sociale a statului român, o serie de drepturi şi libertăţi au fost reglementate, printre care şi dreptul la ocrotirea sănătăţii (art 34). În al treilea rând, Legea sănătăţii spune şi ea că România are un sistem de servicii de sănătate bazat pe principiile echităţii, universalităţii şi solidarităţii, nu pe principiul cenzitar”, a mai adăugat deputatul.

În plus, social-democratul a ţinut să îi atragă atenţia ministrului de Finanţe că „PSD a fost ales pentru a aduce prosperitate şi a reduce inechităţile din societate”, propunerea lui Teodorivici având efect contrar.

„Nu în ultimul rând, ideile lansate de domnul ministru astăzi contravin principiilor de bază ale social democraţiei, principii pe care noi ar trebui să le promovăm. PSD, partid aflat la guvernare, a primit un mandat de la votanţii săi să aducă mai multă prosperitate cetăţenilor, să elimine diferenţele uriaşe, inechităţile din cadrul societăţii şi să proteje drepturile înscrise în Constituţie. În ceea ce mă priveşte, în calitatea mea de parlamentar social-democrat, nu voi susţine niciodată o astfel de măsură”, a conchis Petre Manole.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: