Deputat PNL, la votul din Parlament pentru Guvernul Ciucă: Suntem condamnaţi să reuşim. Vom reuşi doar împreună. Nu există alternativă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionuţ Stroe FOTO Facebook
Ionuţ Stroe FOTO Facebook

Deputatul PNL Ionuţ Stroe a explicat la tribuna Parlamentului că este o „presiune publică uriaşă” pe cei care s-au aşezat în spatele noii coaliţii de guvernare, care reprezintă o soluţie de compromis politic. Parlamentarul a mai explicat că „aşa este în politică: trebuie să faci lucrurile necesare când s-au epuizat toate celelalte variante”.

„Ultimele saptămâni de tensiuni şi frământări au crescut foarte mult aşteptările, au crescut mizele şi au crescut responsabilitatea şi presiunea pentru noua echipă de miniştri. Este o presiune publică uriaşă şi pentru cei care ne-am aşezat în spatele acestei soluţii politice, care trebuie să o spunem, este una de compromis politic”, a transmis deputatul.  

Liberalul a explicat că „aşa este în politică: trebuie să faci lucrurile necesare când s-au epuizat toate celelalte variante. În noua coaliţie pe care am format-o suntem condamnaţi să reuşim. Dacă vom eşua, vom eşua toţi şi ne vom prăbuşi. Iar dacă vom reuşi, vom reuşi doar împreună. Nu există alternativă”. 

Parlamentarul a mai arătat că noul Guvern va trebui să coopereze cu societatea pentru a avea un ciclu de dezvoltare „nefragmentat de războaie politice”. 

„Am reuşit această formulă consensuală, iar mai departe este obligatoriu ca ea să fie extinsă şi către societate. Guvernul are nevoie să coopereze la maximum cu societatea civilă şi cu toţi partenerii sociali pentru a avea acel ciclu de dezvoltare neîntrerupt sau nefragmentat de războaie politice”, a mai explicat deputatul. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite