Deputat PNL: PSD nu mai ştie cum să-l ascundă pe Viorel Ştefan ca să nu vorbească despre legea salarizării. Nu vă asumaţi această lege, domnule ministru?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laurenţiu Leoreanu
Laurenţiu Leoreanu

Deputatul liberal Laurenţiu Dan Leoreanu, membru al Comisiei Buget-Finanţe, a afirmat că PSD îl ascunde pe ministrul de Finanţe, Viorel Ştefan, pentru că acesta nu susţine legea salarizării. Azi, Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a respins solicitarea grupului PNL şi a deputatului liberal de a-l chema pe Viorel Ştefan la „Ora Guvernului”.

“Ministrul de Finanţe, Viorel Ştefan, este de negăsit pe subiectul legii salarizării unitare. Majoritatea PSD din conducerea Camerei Deputaţilor a respins azi solicitarea mea şi a grupului PNL, de a-l invita pe ministrul Finanţelor Publice, Viorel Ştefan, la Ora Guvernului pentru a da explicaţii cu privire la „sustenabilitatea financiară a implementării legii salarizării”. Motivul invocat este pueril şi hilar: domnul Viorel Ştefan ar fi fost invitat la “Ora Guvernului” şi acum o lună. Mai mult, am aflat de la colegii de la Senat că acesta nu a onorat nici invitaţia de a se prezenta în cadrul comisiei de buget-finanţe. Adevăratul motiv este cu totul altul: ministrul Viorel Ştefan ştie că nu poate aplica legea salarizării unitare, în actuala formă, fără ca generaţiile viitoare să plătească prin creşteri de taxe şi impozite sau prin scăderi de salarii şi pensii. Avem nevoie de o lege a salarizării, PNL susţine acest demers, dar aceasta trebuie construită în mod responsabil, după o largă dezbatere publică, nu o lege despre care se fereşte să vorbească inclusiv ministrul Finanţelor Publice, Viorel Ştefan”, susţine deputatul liberal.

“Este evident că – aşa cum a atras atenţia inclusiv Comisia Europeană – legea salarizării de acum, dar şi măsurile economice anunţate de guvernul Grindeanu care presupun cheltuieli publice ridicate – vor crea probleme financiare majore pe termen lung. În tot acest timp, nivelul de colectare al veniturilor bugetare este mult sub aşteptări, cheltuielile sociale cresc, iar economia creşte doar bazată pe consum. Fac un apel la PSD să îl lase pe domnul ministru Viorel Ştefan să explice în Parlament Legea salarizării unitare, dacă are încredere că acesta chiar susţine proiectul, şi nu a fost doar un act dictat de Liviu Dragnea şi Lia Olguţa Vasilescu”, susţine Leoreanu. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite